19 maart 2009
Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

Nieuwe Chevrolet Camaro nu leverbaar in Amerika

19 maart 2009 | Na een afwezigheid van zeven jaar is de Chevrolet Camaro in Amerika terug in de showrooms. De Camaro is gebaseerd op een nieuw platform voor achterwielaangedreven auto's dat wereldwijd zal worden toegepast en zet de toon voor de ontwikkeling en het design van GM-auto's. De oorspronkelijke conceptauto is ontworpen in de Verenigde Staten, terwijl voor het technische deel teams uit Amerika en Australië verantwoordelijk zijn. De Camaro werd op diverse continenten getest en wordt geproduceerd in GM's fabriek in Oshawa, Ontario (Canada).

De Camaro productieauto staat heel dicht bij het oorspronkelijke ontwerp en heeft stijlkenmerken van de Camaro van de eerste generatie die van 1967 tot en met 1969 werd geproduceerd. De tweedeurs sportcoupé heeft klassieke afmetingen op een wielbasis van 2.852 mm. De lange motorkap en de korte achterkant lopen tot ver op de hoeken van de spatschermen van de auto door. De schuinstaande voorruit (67 graden) draagt bij aan de luchtweerstand van cW 0.37.

De Camaro wordt standaard voorzien van 18-inch wielen, terwijl optioneel 19-inch en 20-inch wielen leverbaar zijn. Alle modellen hebben de typische V-vormige neus en de forse bult op de aluminium motorkap, kenmerkend voor de krachtige high-performance Camaro-modellen. Bij de SS-versies is de onderste luchtinlaat vergroot.

Chevrolet Camaro

De B-stijl, die voor extra versteviging zorgt, is aan de buitenkant niet te zien, waardoor de Camaro op een hardtop coupé lijkt. Kiewen in de achterste spatschermen zijn ook typische Camaro-stijlkenmerken. De Camaro's LT en SS zijn in de USA leverbaar met een RS-pakket bestaande uit HID koplampen, een achterspoiler voor de LT, speciale achterlichten en 20-inch wielen.

Diepliggende ronde klokken zijn ook kenmerkend voor het interieurdesign van de Camaro. Het informatie display center wordt bediend door een staak op de stuurkolom. Optioneel zijn meters op de middenconsole leverbaar voor oliedruk, olietemperatuur, voltage en de temperatuur van de transmissieolie. Dit meterpakket is standaard op de 2LT- en de 2SS- modellen. Stoffen bekleding is standaard terwijl de stoelen in de 2LT en 2SS vanaf fabriek met leer zijn afgewerkt. Optioneel is stoelverwarming beschikbaar.

Tot het beschikbare Driver Convenience en Connectivity pakket behoren een op afstand bedienbaar startsysteem (modellen met automaat) en een iPod aansluiting.

Chevrolet Camaro

De Camaro wordt geleverd met een 3.6-liter V-6 motor met directe injectie en variabele kleptiming van 224 kW / 300 pk, met de keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische transmissie. Het SS-model is uitgerust met een 6.2-liter V-8 motor met 315 kW/422 pk, voorzien van brandstofbesparend Active Fuel Management op de versies met automaat – en een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Camaro is in Amerika leverbaar vanaf $ 22.995. Nog niet bekend is wanneer de nieuwe Chevrolet Camaro in Europa leverbaar wordt.