12 maart 2009
Land Rover LRX

Land Rover LRX

Land Rover bevestigt subsidie voor productie nieuw model

12 maart 2009 | De Britse overheid heeft vandaag bevestigd dat Land Rover een subsidie van 27 miljoen pond zal ontvangen om de productie van een compleet nieuw model mogelijk te maken. Land Rover neemt later dit jaar de eindbeslissing over de productie van het model in de bekroonde Halewood-fabriek in Merseyside. Het nieuwe model wordt gebaseerd op Land Rover's LRX concept car, die vorig jaar op de autotentoonstelling van Detroit werd gepresenteerd. Dit model zal de kleinste, lichtste en meest efficiënte auto zijn die het merk ooit heeft gebouwd.

De subsidie zal beschikbaar worden gesteld binnen het 'Grant for Business Investment Scheme' van de Britse overheid en levert een bijdrage aan de totale kosten van 400 miljoen pond van dit project. Deze subsidie staat los van het bredere pakket ondersteuningsmaatregelen voor de Britse auto-industrie dat op dit moment door de Britse regering wordt besproken.

Land Rover LRX

Hoewel het nieuwe model nog wel een aantal goedkeuringstrajecten moet doorlopen voordat de daadwerkelijke productiebeslissing wordt genomen, bevestigt Land Rover dat de nieuwe auto een belangrijke aanvulling zal vormen op de Range Rover lijn van luxueuze modellen.

Als productielocatie voor het nieuwe model is de fabriek in Halewood voorzien. Deze biedt op dit moment werk aan ruim 2.000 personen en is bekroond met de 'JD Power Gold Standard' voor productiekwaliteit. Op dit moment worden hier de Land Rover Freelander 2 en de Jaguar X-TYPE gebouwd.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!