27 februari 2009
 

Land Rover

Land Rover opent nieuw trainingscentrum

27 februari 2009 | 'Geavanceerd' en 'Ecologisch' zijn kernpunten van The Academy, Land Rover's nieuwe opleidingscentrum in Groot-Brittannië. Het centrum is niet alleen één van 's werelds best uitgeruste trainingsfaciliteiten in de auto-industrie, maar ook één van de meest milieuvriendelijke: door gebruik van de allernieuwste bouwmaterialen en verlichting wordt per jaar 275 ton CO2 bespaard.

Bij de bouw van de nieuwe Land Rover Academy stonden ecologische efficiency en gebruik van duurzame materialen voorop. Zo kozen de ontwerpers in plaats van airconditioning in de klaslokalen voor toepassing van een nieuwe gipsplaat waarin microscopisch kleine bolletjes paraffinewas zijn verwerkt. Wanneer de temperatuur stijgt, smelt de was en absorbeert daarmee warmte, zodat de ruimte wordt gekoeld. Wanneer de temperatuur daalt, zorgt de stollende was voor verwarming van de ruimte. Dit zorgt voor een evenwichtige ruimtetemperatuur, zonder het energieverbruik, de CO2-emissie en de kosten van airconditioning.

Land Rover

Andere duurzame oplossingen zijn onder meer opslagtanks voor regenwater, verwarming met behulp van zonne-energie en aardwarmte, zonnecollectoren voor productie van warm water, 'high efficiency' verlichting en uiteraard veel isolatie. Naar schatting zullen deze verbeteringen per jaar meer dan 275 ton CO2 besparen.

The Academy coördineert en organiseert alle product- en systeemtrainingen voor technische staf binnen de internationale dealernetwerken van Jaguar en Land Rover. Daarnaast stuurt het één van de grootste en meest succesvolle opleidingsprogramma's binnen de Britse auto-industrie: in mei 2008 kreeg The Academy als één van de eerste opleidingscentra in Groot-Brittannië het certificaat 'Training Quality Standard' toegekend door de Learning & Skills Council. Tot slot heeft de nieuwe Academy een voorbeeldfunctie voor andere dealertrainingscentra wereldwijd.

Land Rover Land Rover
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!