25 februari 2009
Kia Sorento

Kia Sorento

Nieuwe Kia Sorento legt nadruk op milieu

25 februari 2009 | De opvolger van de Kia Sorento zal uitgerust zijn met een reeks milieuvriendelijke voorzieningen. Kia Motors heeft aangekondigd dat de nieuwe Sorento het eerste Kia-model zal zijn met de volledig nieuwe, zuinige dieselmotor. Dit nieuwste Kia-model zal in Korea in april leverbaar worden. Naar verwachting zal de nieuwe Kia Sorento vanaf juli in de Nederlandse Kia showrooms te bewonderen zijn.

Met de nieuwe dielselmotor voldoet de nieuwe Sorento aan de Euro5-norm. De dieselmotor voldoet niet alleen aan de milieuregelgeving, die van primair belang is voor de internationale auto-industrie, maar claimt ook nog eens goede prestaties.

Kia Sorento

Kia levert de Sorento met een 2.2 dieselmotor, een 2.4 benzinemotor. De 2.2 diesel levert een vermogen van 185 pk en heeft een koppel van 420 Nm. Met deze motor heeft de Sorento een brandstofverbruik van 1 op 14.1, wat overeenkomt met het verbruik van een middenklasse sedan.

Het Eco Driving System stelt de bestuurder in staat zuinig te rijden. De automatische zesversnellingsbak zorgt dankzij gewijzigde overbrengverhoudingen voor een lager brandstofverbruik vergeleken met de bestaande vijfbak. Het Eco Driving System en de automatische zesversnellingsbak zijn beide door Kia zelf ontwikkeld.

Kia Sorento

De nieuwe Sorento beschikt over een zelfdragende carrosserie. Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland: "De nieuwe Sorento is zowel zuinig als eco-vriendelijk, zaken die nu en in de nabije toekomst van primair belang zijn. Wij zijn overtuigd dat de nieuwe Sorento na zijn marktintroductie later dit jaar in Europa naadloos het succes van de huidige Sorento zal voortzetten en wellicht zelfs zal overtreffen".

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!