20 februari 2009
 

Toyota

Vijf sterren bij crashtest voor Toyota iQ en Avensis

20 februari 2009 | De Toyota iQ en Avensis hebben beide een crashtest ondergaan. Beide modellen zijn beloond met 5 sterren. Euro NCAP heeft op 18 februari een nieuw beoordelingssysteem geïntroduceerd, waarmee de algehele veiligheid van de geteste auto nauwkeuriger kan worden bepaald. Drie crashtest awards zijn vervangen door één award, die zich richt op de algehele bescherming die de auto biedt.

De score van het nieuwe Euro NCAP-beoordelingssysteem is gebaseerd op een gewogen totaalscore, waarbij wordt gekeken naar de bescherming van volwassenen (50%), kinderen (20%) en voetgangers (20%) in combinatie met de beschikbaarheid van hulpsystemen bij het rijden (10%). Voor 5 sterren is een score van minimaal 70% vereist.

Toyota

Dit is de eerste keer dat hulpsystemen bij het rijden, zoals Vehicle Stability Control en een instelbare snelheidsbegrenzer, een rol spelen binnen het beoordelingssysteem van Euro NCAP. Om te worden meegewogen bij het bepalen van de score, moeten de hulpsystemen standaard aanwezig zijn in 85% van de EU 27 2009-modellenreeks.

De gewogen totaalscore van 81% van de nieuwe Avensis laat zien dat deze nieuwe Toyota is uitgerust met een uitgebreid aantal actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptieve cruise control en Pre-Crash Safety-, Lane Keeping Assist- en Lane Departure Warning-systemen.

Toyota

Ondanks zijn uitzonderlijk compacte, stadsvriendelijke formaat doet de iQ met een gewogen totaalscore van 79% geen concessies aan de actieve en passieve veiligheid. Elke iQ is standaard voorzien van 9 airbags – waaronder 's werelds eerste curtain airbag boven de achterruit, ABS, elektronische remkrachtverdeling (EBD), Vehicle Stability Control (VSC) en Traction Control.

Toyota Toyota
 
Websitewww.euroncap.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!