18 februari 2009
 

Audi

Audi is hoofdsponsor van Goodwood Festival of Speed

18 februari 2009 | Het jaar 2009 staat voor Audi Tradition, de historische afdeling van de fabriek, geheel in het teken van het jubileum '100 jaar Audi'. Er staan meer dan 50 evenementen op het programma. Daarbij zijn twee hoogtepunten: op 16 juli, exact 100 jaar na de oprichting, is er een feestelijke bijeenkomst in Ingolstadt, waarbij ook de Duitse Bondskanselier Angela Merkel aanwezig zal zijn. Een must voor elke liefhebber van Audi is dit jaar het grootste klassieke autosportevenement ter wereld, het 'Goodwood Festival of Speed' in Groot-Brittannië. Daar staat Audi als 'featured marque' in het middelpunt van de belangstelling.

Voor het 'Festival of Speed' op het landgoed van Lord March in het Engelse graafschap Sussex haalt Audi Tradition bijna alle auto's van stal die in de racerij van de afgelopen 100 jaar een belangrijke rol hebben gespeeld. Voor het eerst wordt daarbij ook het 'tafelzilver' van het Audi Museum Mobile uit de kast gehaald: de Auto Union Type C Stromlinie, de enige exacte replica van de wereldrecordauto waarmee Bernd Rosemeyer in 1937 een snelheid van boven de 400 km/u bereikte.

Audi

Ook zal in Goodwood de eerste Audi-wedstrijdauto, de Audi Type C 'Alpensieger' uit 1919 te zien zijn. De auto's die tijdens de heuvelklim in actie komen, zijn de Auto Union Silberpfeil Type C (1936) en Type D (1938), de Audi quattro Pikes Peak (1987) en IMSA GTO (1989) plus de Le Mans-sportwagens R8 en R10 TDI, aangevuld met toerwagens uit de Super Touring- en DTM-klassen.

Ook bij de bekende Europese oldtimerrally's als de Mille Miglia (13-17 mei), de Silvretta Classic (2-5 juli), de Ennstal Classic (15-18 juli) en de Gran Premio Nuvolari (18-20 september) zal Audi niet ontbreken. Een bijzonder evenement wordt de historische Grand Prix van Bern van 21 t/m 23 augustus, waar voor het eerst sinds 70 jaar weer een Auto Union-raceauto, de Type C, in actie zal komen.

Audi

Audi Tradition is hoofdsponsor van de Donau Classic in Ingolstadt (18-20 juni), Heidelberg Historic (9-11 juli), de Audi Eastoric in Hongarije (27-30 augustus) en de Eifel Classic Rallye op de Nürburgring (1-3 oktober). Natuurlijk is de historische afdeling van Audi ook aanwezig op de grootste oldtimerbeurs ter wereld, de Techno Classica in de Duitse stad Essen (2-5 april).

Het jubileum '100 jaar Audi' staat eveneens centraal tijdens de bijzondere tentoonstellingen in het Audi Museum Mobile. Daarvan zijn er drie: op 12 maart wordt gestart met een expositie van de oudste Audi-modellen die er nog zijn. Er zullen twaalf Audi's uit de beginperiode worden getoond, waaronder het enig overgebleven exemplaar van het eerste Audi-model, een Type A uit 1910, in bruikleen van het nationaal technisch museum in Praag. Van eind juli tot eind november volgt een tentoonstelling van de rallyauto's uit de onvergetelijke Groep B-tijd in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Naast de winnende Audi quattro's worden ook de concurrenten van toen getoond. De afsluiting wordt gevormd door de tentoonstelling 'Familiensilber - die Ära der Grand-Prix-Silberpfeile' van eind november 2009 tot eind februari 2010. In 2009 wordt immers ook het jubileum '75 jaar Silberpfeile' gevierd, de beroemde raceauto's uit de jaren dertig. Tijdens de expositie worden, samen met de concurrenten van destijds van de merken Mercedes-Benz en Alfa Romeo, zes Auto Union Silberpfeile getoond.

Audi Audi Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via