18 februari 2009
 

Bandenpas

Profile Tyrecenter overhandigt eerste bandenpas aan minister Eurlings

18 februari 2009 | Profile Tyrecenter gaat de onwetendheid van de consument over de eigen autobanden te lijf met een 'Bandenpas'. De Bandenpas is een paspoort met daarin ondermeer alle identiteitsgegevens van de eigen voertuigbanden. De introductie van het document is een vervolg op de beslissing van de overheid om de bandenspanning een onderdeel van de APK-keuring te maken. Directeur Luc van Bussel overhandigde de eerste Bandenpas vandaag in Rotterdam aan Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings.

De pas geeft de bestuurder gedetailleerde gebruiksgegevens van de eigen band, zoals merk, type en de ideale bandenspanning. Het document benadrukt hiermee het belang van een juiste omgang met de band voor veiligheid, milieu en portemonnee en is aanvullend op de informatie die ook al op de factuur staat. De pas wordt bij aankoop van de banden verstrekt en Profile Tyrecenter hoopt dit jaar al 2 miljoen weggebruikers van het document te voorzien.

Bandenpas

De overhandiging van de Bandenpas aan Eurlings is het startsein voor het 'Jaar van de Band', waarmee Profile Tyrecenter haar 20ste verjaardag inluidt. Directeur Luc van Bussel: "Banden en velgen zijn een aparte tak van sport geworden. En terecht, want banden bepalen de veiligheid waarmee we ons op de weg begeven. Het is dus cruciaal dat weggebruikers op het ideale onderhoud van de banden wordt gewezen, zeker omdat er veel onwetendheid is. Dit initiatief bevordert de verkeersveiligheid, maar ontlast ook milieu en portemonnee".

Profile Tyrecenter is één van de 19 bedrijven, die in Rotterdam een intentieverklaring ondertekende om een voortrekkersrol te nemen in de toepassing van De Nieuwe Band, een band die voldoet aan de toekomstig, strengere EU normen voor grip, geluid en rolweerstand.

Bandenpas
 
Websitewww.bandenpas.nl
Deel via