18 februari 2009
 

Maybach Zeppelin

Maybach introduceert Zeppelin

18 februari 2009 | De nieuwe Maybach Zeppelin zal tijdens de Autosalon van Genève in maart zijn wereldpremière beleven. Het nieuwe model moet de absolute top in het segment van luxe limousines vormen en is daarmee een waardige opvolger van de legendarische Maybach Zeppelin uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Een unieke lak met een taillelijn in een afwijkende kleur en een hoogwaardigere afwerking met bijzondere materialen in het interieur zijn kenmerkend voor de nieuwe Maybach Zeppelin. Qua prestaties overtreft het nieuwe model zelfs de andere Maybachs en is daarmee de krachtigste Maybach aller tijden. De oplage is wereldwijd gelimiteerd tot 100 exemplaren.

De Maybach 57 S en de verlengde uitvoering 62 S vormen de technische basis van het nieuwe topmodel. In beide gevallen zorgt de zesliter V12-biturbomotor voor uitstekende prestaties, die voor de Zeppelin zijn verbeterd tot 471 kW/640 pk. Het maximum koppel bedraagt 1.000 Nm.

Maybach Zeppelin

Aan de buitenkant onderscheidt het vlaggenschip zich door een bijzondere tweekleurige carrosserie. De taillelijn is uitgevoerd in Rocky-Mountains-lichtbruin als contrast met de rest van de carrosserie in Taiga-zwart. Aan de achterkant vallen de donkerrode achterlichten en een verticale rand in het achterpaneel op. Natuurlijk kan de Maybach Zeppelin ook in iedere andere gewenste kleur geleverd worden.

De nieuw ontworpen 20-inch wielen van de Maybach Zeppelin in Chrome Shadow ronden het uiterlijk af. Ze zijn uitgevoerd in de basiskleur zwart. Daarna is in een uitgebreid proces het zilver toegevoegd, zodat de kleur van buiten naar binnen steeds donkerder wordt.

Maybach Zeppelin

De bekleding van leder in de kleur California Beige contrasteert met het Stromboli-zwarte leder, dat de taillelijn aan de binnenkant benadrukt. Tegelijkertijd past het glanzende diepe zwart van het leder bij de in pianolak uitgevoerde oppervlakte van de sierdelen. De contrasterende stiknaden op het dashboard en de portieren passen bij de dynamiek van de Maybach Zeppelin. De Diamond stitching op de zittingen en de rugleuningen geven de riante stoelen hun eigen karakter.

Ook binnenin verwijzen opschriften op de gelimiteerde bijzondere uitvoering. De middenconsole voorin en de als optie in de Maybach Zeppelin 62 leverbare separatiewand dragen het opschrift 'Maybach Zeppelin', net als de meegeleverde zilveren champagnekelken. De dorpels en de sleutelhanger zijn voorzien van het ingegraveerde opschrift 'Zeppelin'.

Maybach Zeppelin

Exclusief voor de Maybach Zeppelin is een systeem waarmee uit een fles een prettige geur in het interieur kan worden verspreid. Met een druk op de knop wordt in het interieur een parfum verspreid, dat individueel kan worden gekozen en op een aangename wijze de zintuigen van de inzittenden prikkelt. Het hart van het systeem is een van binnen verlichte acrylglazen bol op de middenconsole achterin, waarin de bezitter of bestuurder van de Maybach Zeppelin een flacon met zijn of haar favoriete parfum kan plaatsen. Een pneumatische doseerpomp brengt een zachte luchtstroom in de flacon, waarop de parfum in het interieur verspreid wordt.

Bij het systeem worden twee exclusieve geuren geleverd, die een bekende parfumeur van de firma Givaudan speciaal voor Maybach ontwikkeld heeft. De ene geur is licht en verfrissend, de andere heeft een wat nadrukkelijker houttoon en is wat zwaarder. Eigenaren van een Maybach Zeppelin kunnen ook andere parfums gebruiken of een eigen parfum laten ontwikkelen en zich zo met hun persoonlijke geur omhullen.

Maybach Zeppelin

De prijzen:

  • 57S Zeppelin € 406.000 (excl. BTW/BPM)
  • 62S Zeppelin € 473.000 (excl. BTW/BPM)
Maybach Zeppelin Maybach Zeppelin Maybach Zeppelin Maybach Zeppelin Maybach Zeppelin
 
Websitewww.maybach.nl
Deel via