21 april 2003
 

Chrysler Sebring (2001 - 2007)

Chrysler presenteert vernieuwde Sebring

21 april 2003 | Tijdens de eerder dit jaar gehouden Autosalon van Geneve, heeft Chrysler haar vernieuwde Chrysler Sebring en Sebring Cabrio geintroduceerd. Vooral het exterieur van beide modellen heeft een aantal duidelijke wijzigingen ondergaan. Dankzij de nieuw ontworpen voorbumper, grille en koplampen, sluit het front van de nieuwe Sebring beter aan bij de uitstraling van de rest van het actuele Chrysler-gamma.

Ook het interieur van de Sebring en de Sebring Cabrio is opgefrist, met onder meer nieuwe bekleding voor de portierpanelen. Een zelfdimmende achteruitkijkspiegel (sedan 2.71 LX) en radiobediening op het stuurwiel (vanaf LX-uitvoering) zorgen bovendien voor extra comfort. Naast deze esthetische en comfortverhogende aanpassingen, werd tevens de passieve veiligheid van beide modellen naar een hoger plan getild. De inzittenden weten zich beschermd door een verstevigde kooiconstructie en extra dwarsbalken in de portieren. Daarnaast beschikken de Sebring en de Sebring Cabrio standaard over veiligheidsvoorzieningen als meerfase frontairbags, veiligheidsgordels met gordelspanners, verhoogde hoofdsteunen en een ABS-remsysteem. De Sebring sedan heeft aanvullende side curtain airbags, die alle inzittenden met een raamplaats beschermen bij een zijdelingse aanrijding. Deze veiligheidsuitrusting wordt voor het nieuwe model uitgebreid met low speed traction control.

Chrysler Sebring (2001 - 2007)

Voor modeljaar 2004 zijn tevens twee nieuwe carrosseriekleuren aan het kleurenpalet van de Sebring en Sebring Cabrio toegevoegd. Voortaan kunnen beide modellen ook worden geleverd in Satin Jade of Graphite Metallic. De kap van de Sebring Cabrio wordt voortaan geleverd in Black.

De Chrysler Sebring en de Sebring Cabrio zijn verkrijgbaar met een 2,0 liter viercilinder krachtbron, of een 2,7 liter V6-motor. De 2.0 liter wordt standaard geleverd met handgeschakelde vijfversnellingsbak en kan bij de sedan optioneel met een automatische viertraps transmissie met Auto Stick geleverd worden. De 2.7 liter motor wordt altijd gecombineerd met de automatische transmissie. In juli arriveren de nieuwe Sebring en Sebring Cabrio bij de Nederlandse Chrysler- en Jeep-dealers. De prijslijst van de Chrysler Sebring begint bij € 26.440,- voor de 2.0 liter LE m/t. De Sebring Cabrio is leverbaar vanaf € 40.550,- voor de 2.0 liter LX met handgeschakelde transmissie.