11 februari 2009
Audi A5 Cabrio

Audi A5 Cabrio

Audi maakt prijzen A5 Cabriolet bekend

11 februari 2009 | In mei wordt de nieuwe Audi A5 Cabriolet in Nederland geïntroduceerd. Vanaf de verkoopstart is de vierzits cabriolet leverbaar met keus uit benzine- en dieselmotoren. Ook de luxueuze Pro line-uitvoering is vanaf het begin beschikbaar. De open uitvoeringen van de Audi A5 zijn nu bestelbaar. De prijslijst start bij € 52.750,- inclusief BTW en BPM voor de A5 Cabriolet 2.0 TFSI.

Het gamma begint met de Audi A5 2.0 TFSI (155 kW/211 pk) met handgeschakelde versnellingsbak en energielabel A. De prijs van dit model bedraagt € 52.750,-. De Audi A5 3.2 FSI heeft een 195 kW/265 pk sterke V6-motor die standaard is gekoppeld aan de traploze Multitronic-transmissie. Deze uitvoering staat in de prijslijst voor € 62.380,-. Vanaf de verkoopstart is de Audi A5 Cabriolet ook met dieselmotor beschikbaar. De A5 3.0 TDI quattro met zijn 176 kW/240 pk sterke V6-dieselmotor wordt standaard geleverd in combinatie met de efficiënte S tronic-transmissie met dubbele koppeling. De prijs voor dit model met standaard permanente vierwielaandrijving (quattro) is vastgesteld op € 69.065,-

Audi A5 Cabrio

Alle modellen hebben een elektrisch bedienbaar dak (openen duurt 15 seconden, sluiten 17 seconden), lichtmetalen velgen (16 of 17 inch), een volautomatische airconditioning, een audiosysteem met CD-speler en een elektromechanische handrem. De dynamiek van de Audio A5 Cabriolet wint aan kracht met het optionele sportdifferentieel in combinatie met Audi drive select. Dit stelt de bestuurder in staat te kiezen tussen een comfortabele of sportieve 'set up' van de auto. Ook de optionele adaptieve schokdempers en dynamic steering zorgen voor sportiviteit op maat.

De nieuwe Audi A5 Cabriolet is ook leverbaar in Pro line-uitvoering. Daarbij wordt de standaarduitrusting aangevuld met de comfort-aircondtioning, parking system achter en een diefstalarm (SCM/TNO goedgekeurd). Ook het Audi soundsystem (zeskanaals 180 Watt-versterker, tien luidsprekers inclusief centerspeaker en subwoofer) en het lichtpakket (instapverlichting, verlichte portierhendels en voetenruimte) behoren tot de Pro line-uitvoeringen, evenals een driespaaks multifunctioneel sportstuur en Xenon plus verlichting met LED-dagrijverlichting. De meerprijs voor de Pro line-uitvoering bedraagt € 3.600,-.

Audi A5 Cabrio

De levering van de Audi A5 Cabriolet start in mei. Medio 2009 worden extra varianten aan het gamma toegevoegd, waaronder de Audi S5 Cabriolet, die voorzien is van de nieuwe 245 kW/333 pk sterke 3,0-liter V6 compressormotor met directe benzine-injectie. Prijzen van de S5 Cabriolet zijn nog niet bekend.