11 februari 2009
 

Chevrolet Volt

Chevrolet Volt wint Grand Prix de l'Environnement 2009

11 februari 2009 | Tijdens het 24e Festival Automobile International in Paris is aan de Chevrolet Volt de 'Grand Prize for Environment' toegekend vanwege de baanbrekende technologie.

Gedurende vierentwintig jaar heeft het Festival Automobile International automotive innovaties gewaardeerd en erkend. In de presentatie dit jaar onderstreepten de organisatoren desondanks het feit dat de huidige economische crisis er voor zorgt dat wij onze opvatting over de auto en de wijze waarop wij deze gebruiken zal veranderen. "Ontwerpers, engineers en marketeers in de autobranche zullen met nieuwe, steekhoudende antwoorden komen in reactie op deze nieuwe, schijnbare tegenstrijdigheid: het ontwerpen van een auto die aan nieuwe verwachtingen en eisen voldoet zonder in te boeten aan aantrekkingskracht", zei Remy Depoyx, President van het Festival.

Chevrolet Volt

Met deze nieuwe thema's in gedachten kenden de juryleden bestaande uit vertegenwoordigers uit de industrie en media alsmede artiesten, onder voorzitterschap van de architect Jean-Michel Wilmotte en viervoudig Formule 1 wereldkampioen Alain Prost, de Chevrolet Volt de onderscheiding 'Grand Prix de l'Environnement 2009' toe.

De Chevrolet Volt maakt gebruik van GM's elektrisch aandrijfsysteem, genaamd Voltec, voor 'extended-range' elektrische voertuigen. Voor trips tot 60 kilometer maakt de Volt uitsluitend gebruik van de energie uit lithium-ion batterijen die worden gevoed via een standaard 220v aansluiting. Voor langere afstanden blijft de auto gebruikmaken van elektriciteit die wordt opgewekt door een kleine verbrandingsmotor. De Volt wordt dan ook te allen tijde aangedreven door elektriciteit.

Chevrolet Volt Chevrolet Volt
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!