26 januari 2009
 

Jaguar

Jaguar opent eigen kanaal op YouTube

26 januari 2009 | Jaguar heeft een eigen kanaal gelanceerd op de videowebsite YouTube. Op dit Jaguar Channel is onder meer te zien hoe de Jaguar XFR hoge snelheden bereikt op de zoutvlakte bij Bonneville in de Amerikaanse staat Utah. Met een speciaal geprepareerde versie van het productiemodel noteerde het Rocketsports Racing-team een snelheid van ruim 360 km/h.

De video van de recordpoging van de Jaguar XFR is te zien op het speciale Jaguar-kanaal op YouTube. Ook de introductiefilm van de nieuwe Jaguar XFR is daar te bekijken. Jaguar zal regelmatig nieuwe video's toevoegen.

Jaguar

Met zijn volledig nieuwe 5.0 liter Supercharged V8 benzinemotor met directe injectie is de XFR de snelste Jaguar ooit. Dat werd officieel bevestigd tijdens de snelheidstests in Bonneville. Dankzij kleine aanpassingen in de elektronica en de supercharger werd het vermogen van de XFR voor de recordpoging opgevoerd van 510 pk naar 600 pk. Daarnaast zorgde een grotere achterspoiler voor extra neerwaartse druk. Paul Gentilozzi, eigenaar van Rocketsports Racing, zat zelf achter het stuur tijdens deze geslaagde recordpoging. Het record stond op naam van de Jaguar XJ220.

De nieuwe Jaguar XFR legt meer nadruk op dynamiek, terwijl de kenmerken van een luxueuze sedan intact blijven. De XFR is herkenbaar aan zijn exclusieve nieuwe 20 inch velgen, een nieuw ontworpen voorzijde met verchroomde luchtinlaten, 'Supercharged' louvres in de motorkap, vier gepolijste uitlaatpijpen, een aerodynamische achterspoiler, dorpelverbreders en een discrete R typeaanduiding. De Jaguar XFR staat binnenkort in de showroom voor € 137.990,-.

Jaguar
 
Websitenl.youtube.com/user/J
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!