13 januari 2009
Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

Chevrolet zoekt testrijders voor nieuwe Cruze

13 januari 2009 | In juni van dit jaar introduceert Chevrolet de Cruze in Nederland, Chevrolet's nieuwe compacte middenklasser. Wie zo lang echter niet kan wachten, kan zich nu bij Chevrolet aanmelden als testrijder om deel te nemen aan één van de laatste officiële ontwikkelingstests van de nieuwe Cruze, in het Spaanse Santander.

In het voorjaar van 2009 organiseert Chevrolet Europe een grootschalig opgezet testevenement met de nieuwe Cruze in Noord-Spanje, waar testteams uit verschillende landen de Chevrolet Cruze in de omgeving van Santander aan de tand zullen gaan voelen. Ook vanuit Nederland zal Chevrolet een aantal testrijders afvaardigen naar Spanje om daar als één van de eersten kennis te maken met de nieuwe Cruze tijdens een exclusieve testsessie.

Voor deze internationale test zoekt Chevrolet ook in Nederland testrijders die de Cruze samen met hun partner, familielid, vriend of vriendin, aan een grondige proeve van bekwaamheid willen onderwerpen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 25 januari 2009 aanmelden op Chevrolet.nl. Daar kunnen ze in een kort filmpje van maximaal 1,5 minuut hun motivatie kenbaar maken waarom zij als officieel testrijder van Chevrolet naar Santander afgevaardigd zouden moeten worden. De winnaars worden in februari bekend gemaakt.

Chevrolet Cruze

Tijdens het Chevrolet Cruze ontwikkelingsprogramma verblijven de testrijders in Spanje in een 5-sterrenhotel en bezoeken ze als onderdeel van de Cruze-testroutes een aantal schitterende locaties. Bovendien krijgen de deelnemers een videocamera mee om hun testervaringen met de nieuwe Cruze op de gevoelige plaat te leggen. Mogelijk zal dit materiaal zelfs worden gebruikt voor de introductiecampagne van Chevrolet's nieuwe compacte middenklasser, waarbij de deelnemers misschien wel de ster in de Cruze-commercial worden.

De Cruze wordt in Nederland geïntroduceerd met een 1.6-liter (112 pk/82 kW) en 1.8-liter (140 pk/103 kW) zestienkleppen benzinemotor, voorzien van variabele kleptiming (VVT). Een nieuwe 2.0-liter turbodiesel, die 150 pk/110 kW ontwikkelt en een koppel heeft van 320 Nm, is krachtiger en spaarzamer. Handgeschakelde vijfversnellingsbakken en een volledig nieuwe automatische transmissie, de eerste zesbak van Chevrolet in dit marktsegment, completeren de opties voor deze modellijn.