5 januari 2009
Seat Ibiza SC

Seat Ibiza SC

Seat Ibiza nu met zeventraps DSG-transmissie

5 januari 2009 | Het jaar 2008 stond voor Seat grotendeels in het teken van de introductie van de nieuwe Seat Ibiza. Na de vijfdeurs volgde recent ook de extra sportieve 3-deurs Ibiza SC. Nu is de Ibiza ook leverbaar met zeventraps DSG-transmissie.

Standaard zijn alle Ibiza-motoren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Vanaf nu kan de 105 pk sterke 1.6 benzinemotor in zowel de Ibiza vijfdeurs als Ibiza 3-deurs SC bovendien worden gecombineerd met de nieuwe, efficiënte zeventraps DSG-versnellingsbak.

Seat Ibiza SC

Met een kortere eerste en tweede versnelling en kleinere vervolgoverbrengingen zorgt deze nieuwe, automatische zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling voor snellere acceleratieprestaties. Daarnaast heeft dit systeem een laag brandstofverbruik en lage emissies tot gevolg, omdat de zevende versnelling bij uitstek geschikt is voor lange afstanden op de snelweg. Het is dan ook logisch dat de Ibiza 1.6, die normaliter beschikt over een D energielabel, dankzij de DSG-versnellingsbak een groen C-label krijgt.

De meerprijs van de DSG-transmissie ten opzichte van de standaard handgeschakelde vijfversnellingsbak bedraagt € 1.800,-. Seat levert de DSG-versnellingsbak alleen voor de Ibiza vijfdeurs en 3-deurs SC Stylance 1.6 en Sport 1.6. De DSG-uitvoeringen zijn per direct leverbaar via de Seat-dealer.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!