23 december 2008
Honda Insight

Honda Insight

Samenwerking Honda en GS Yuasa bij productie lithium-ion-accu

23 december 2008 | Honda en GS Yuasa richten gezamenlijk een onderneming op voor de productie en verkoop van lithium-ion-accu's. Verder houdt de nieuwe onderneming zich bezig met onderzoek en ontwikkeling van accusystemen voor hybrideauto's.

Het nieuwe bedrijf bundelt kennis van hybrideaandrijving en van lithium-ion-accu's, waarmee het hoopt uit te groeien tot een vooraanstaande speler op de markt voor hybrideauto's. Honda verwacht dat hybrideaandrijving zich in de nabije toekomst ontwikkelt tot een effectieve, massageproduceerde, milieuvriendelijke technologie die bijdraagt aan de vermindering van CO2-emissies.

Nieuwe lithium-ion-accu's hebben een grotere energiedichtheid en bieden betere prestaties dan de huidige nikkelmetaalhydrideaccu's. Naar verwachting groeit de vraag naar lithium-ion-accu's omdat het de beste accutechniek is voor hybrideauto's.

Honda Insight

Het nieuw op te richten bedrijf zal accu's maken op basis van de EH6, een door GS Yuasa ontwikkelde lithium-ion-accu. De techniek wordt voor de komende generatie hybrideauto's verder ontwikkeld, zoals de structuur van de accucellen en het gebruikte elektrodemateriaal. Hierdoor levert de hybridetechniek betere prestaties.

De Japanse accuproducent GS Yuasa krijgt 51 procent van de aandelen van de nieuwe onderneming, Honda 49 procent. Het hoofdkantoor komt op het terrein van HS Yuasa in Kyoto. De naam van het bedrijf dat voorjaar 2009 opgericht wordt, maken de partners later bekend.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!