5 april 2003
Subaru Forester (2002 - 2008)

Subaru Forester (2002 - 2008)

Veiligheidsprijs voor Subaru Forester

5 april 2003 | Onlangs is de Subaru Forester AWD in Australie met een vijfsterren-waardering gekroond tot 'Safest Compact 4WD'. Dit naar aanleiding van een reeks botsproeven door het onafhankelijk opererende onderzoeksinstituut ANCAP (Australian New Car Assessment Program). Deze instantie werkt samen met soortgelijke instituten in Europa, Japan, Korea en de VS, waarmee alle ervaringen ook worden uitgewisseld.

Het ging bij de ANCAP-tests om drie botsproeven. Allereerst een zijdelingse aanrijding (side-impact test), waarbij met een snelheid van 50 kilometer per uur op de flank van de Forester werd ingereden. Ten tweede een zogenaamde offset crash test op een vast obstakel met een snelheid van 64 km/h en tenslotte een zijdelingse aanrijding tegen een vaste paal, met een snelheid van 29 km/h. Van het maximaal te behalen puntentotaal (37) werd de Subaru Forester uiteindelijk gewaardeerd met 32,78 punten, goed voor de hoogste score: vijf sterren.

Subaru Forester (2002 - 2008)

Volgens Nick Senior, General Manager Subaru Australia, is de nieuwe vijfsterren-status voor de Forester het gevolg van alle inspanningen die Subaru zich tijdens de ontwikkelingsperiode getroost om zijn producten zo veilig mogelijk te maken. "Dat de veiligheid van onze Forester AWD, als eerste Japanse auto in de historie van de ANCAP-tests, is bekroond met vijf sterren, bewijst dat ook dit type auto zijn inzittenden optimaal kan beschermen", stelde Senior tijdens een persconferentie.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!