12 december 2008
Seat Ibiza SC

Seat Ibiza SC

Seat Ibiza SC verkozen tot Young Car of the Year

12 december 2008 | De Seat Ibiza 3-deurs SC is door het Spaanse automagazine Car and Driver uitgeroepen tot 'Young Car of the Year 2009'. Deze onderscheiding onderstreept de grote populariteit van de nieuwste generatie van Seat's bestverkochte model op de thuismarkt, onder zowel consumenten als specialisten uit de automobielindustrie.

De lezers van Car and Driver magazine gaven de nieuwe Ibiza 3-deurs SC de meeste punten voor zijn design, zijn sportieve temperament, de uitrusting, de lage gebruikskosten en de gematigde brandstofverbruikcijfers. De nieuwe Ibiza werd tot overduidelijke winnaar gekozen, vóór elf concurrerende modellen, waaronder de Alfa Romeo Mito, Fiat Grande Punto en Ford Fiesta.

Met deze onderscheiding heeft Seat nu drie 'Young Car of the Year' titels op zak, nadat de Ibiza II de prijs in 1997 al won en de Leon in 2006 met de eer streek. Bovendien was de nieuwe Seat Ibiza tijdens de Car and Driver prijsuitreiking met nog elf andere auto's tevens genomineerd voor de titel 'Car and Driver car 2009'.

Seat Ibiza SC

Recent ontving de Ibiza in Duitsland de gerenommeerde 'Goldenes Lenkrad' onderscheiding en riep de ANWB hem in Nederland uit tot 'Compacte Auto van het Jaar'. Tegelijkertijd werd de Ecomotive-uitvoering van de nieuwe Ibiza tijdens de jaarlijkse Autobest prijsuitreikingceremonie bekroond met de 'Ecobest 2008' award voor zijn kwaliteiten als beste ecologische auto van het jaar.

De nieuwe Seat Ibiza is leverbaar in twee koetswerkvarianten: de vijfdeurs en de 3-deurs SC, beide met een keuze uit drie diesel- en drie benzinemotoren.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!