5 december 2008
Renault Koleos (2007 - 2010)

Renault Koleos (2007 - 2010)

Zeilkoninginnen krijgen zilveren Renault

5 december 2008 | Renault sponsort de zeilsport vanwege de kleine impact van deze sport op het milieu, iets wat het merk zelf nastreeft met zijn eco2-modellen. Het behalen van een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen leverde het succesvolle Nederlandse zeilduo Marcelien de Koning en Lobke Berkhout ieder een gloednieuwe Renault op, die ze op 3 december jl. in ontvangst namen tijdens de Megane Experience.

Marcelien de Koning en Lobke Berkhout zijn al sinds 2001 een gouden duo in de zeilsport. In de 470-klasse, een tweemans zwaardboot met een lengte van 4,70 meter, behaalden ze samen vele successen. Zo veroverden ze in 2005, 2006 en 2007 de wereldtitel. De meest recente titel is een zilveren plak tijdens de Olympische Spelen dit jaar, na een race op de Gele Zee voor de kust van Qingdao.

Renault, al jaren mobiliteitsponsor van de twee Nederlandse 'zeilkoninginnen', stelde ze bij een medaillewinst een gloednieuwe Renault in het vooruitzicht. Tijdens de Mégane Experience hebben Marcelien en Lobke hun verdiende beloning in ontvangst nemen. "We wisten dat we Renault zouden blijven rijden, maar dat het een Koleos zou worden wisten we niet. Het is echt een waanzinnig stoere auto!", aldus Marcelien.

Renault Koleos (2007 - 2010)

Waar De Koning en Berkhout een duidelijk spoor hebben achtergelaten in de zeilsport, laten de zeilboten zelf nauwelijks een spoor achter. Deze milieuvriendelijke sport wordt daarom gesponsord door het Renault eco2-label. Eco² is gebaseerd op het ambitieuze beleid dat Renault hanteert om de gevolgen van zijn activiteiten voor het milieu te beperken. Het beleid richt zich op alle levensfasen van de auto: productie, gebruik en recycling. Een Renault eco²-auto voldoet aan drie milieucriteria. Allereerst wordt hij geproduceerd in een fabriek met een gecontroleerd milieumanagementsysteem (ISO 14001-gecertificeerd). Ten tweede stoot hij tijdens gebruik minder dan 140 g/km CO2 uit of hij kan op biobrandstoffen rijden. Ten derde is 95 procent van het gewicht van een Renault met eco2-label recyclebaar en bevat de auto 5 tot 17 procent door recycling verkregen kunststoffen. Momenteel hebben zestien modellen het Renault eco2-label gekregen.

Het eco2-sponsorbeleid is gebaseerd op de pijlers wind, water en ijs. Wind en water hebben betrekking op de sponsoring van de zeilsport op nationaal en internationaal niveau. Zo wordt de wereldberoemde zeezeilster Ellen MacArthur – te zien in de recente eco2-televisiecommercial – al zes jaar gesponsord door Renault. Ook de sponsoring van het Nederlands kampioenschap kiteboard sluit aan bij twee van de drie pijlers. Aan de pijler ijs wordt invulling gegeven met de sponsoring van de Equipe Renault eco2-schaatsploeg, onderdeel van het BAM Schaatsteam.