3 december 2008
 

Donkervoort D8 GT

Eerste Donkervoort D8 GT afgeleverd

3 december 2008 | Het prototype van de Donkervoort D8 GT was voor het eerst te zien op Salon de l'Automobile in Genève in 2007. Ruim een jaar lang werd hard gewerkt aan de doorontwikkeling en het productierijp maken van de auto. Nu is de eerste D8 GT in straatuitvoering afgeleverd aan een Nederlandse klant. In de tussentijd heeft Donkervoort Racing met enkele D8 GT4's succesvol deelgenomen aan het FIA GT4 kampioenschap.

Met de komst van de Donkervoort D8GT komt het gevoel van de GT's uit het verleden weer terug. Het is onderhuids een pure race auto, maar tegelijkertijd is het een auto die geschikt is om door bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of Italië te rijden.

Donkervoort D8 GT

Maar de eerste straatversie, die eind november werd afgeleverd, is niet zomaar een D8 GT. Ter ere van het 30 jarig bestaan van het merk Donkervoort komt in eerste instantie een gelimiteerde serie van 30 D8 GT's op de markt in GT4 uitvoering. De GT4 uitvoering is herkenbaar aan de tien centimeter bredere neus in vergelijk met de standaard D8 GT. De neus van de GT4 geeft hierdoor ruimte aan extra grote zij radiateurs voor de olie- en waterkoeling. Deze neus is net zoals de carrosserie gemaakt uit een speciale pre-preg koolstof. De D8 GT4 is gebaseerd op de standaard D8 GT.

Na de kentekenregistratie worden de auto's door Donkervoort Racing in samenwerking met de klant 'ge-customised' tot de gewenste GT4 uitvoering. De D8 GT is door de toepassing van F1 pre-preg koolstof en kevlar materialen zeer licht. De 650 kg wegende GT bezit een hoge stijfheid en passieve veiligheid. Tot in de kleinste details is geprobeerd gewicht te besparen en sterkte toe te voegen. Zo wegen de speciaal voor Donkervoort uit smeed aluminium gefabriceerde 17 inch wielen van het Japanse merk RAYS 6 kilogram per stuk.

Donkervoort D8 GT

Donkervoort Racing heeft het eerste race seizoen in het FIA GT4 kampioenschap succesvol afgesloten met podiumplaatsen tijdens alle races. Ook volgend jaar wil Donkervoort in dit kampioenschap gaan rijden met vier D8 GT4 race auto's. Een aantal professionele coureurs heeft interesse om het volgende raceseizoen voor Donkervoort te rijden, maar ook minder professionele coureurs krijgen de kans om na een trainingsperiode uiteindelijk in de FIA GT4 aan de start te verschijnen. Het is de vertrouwde succesformule die ook in de Donkervoort Cup (1993-2001) werd gehanteerd.

Donkervoort D8 GT Donkervoort D8 GT Donkervoort D8 GT
 
Websitewww.donkervoort.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!