10 november 2008
Seat Ibiza (2008 - 2017)

Seat Ibiza (2008 - 2017)

Seat Ibiza wint Gouden Stuurwiel

10 november 2008 | Seat heeft met de nieuwe Ibiza de 'Goldenes Lenkrad' onderscheiding gewonnen in de compacte klasse. Tijdens de prijsuitreiking, die in Berlijn plaatsvond, werd de nieuwe Ibiza bekroond met één van Duitsland's meest prestigieuze prijzen. De Seat Ibiza werd tot overall winnaar gekozen door een jury bestaande uit technici, automobilisten en diverse redacteuren en lezers van het magazine 'Bild am Sonntag'.

Bij het in ontvangst nemen van de prijs verklaarde Frank Bekemeier (Vice president for Research and Development van Seat S.A.) dat "het toekennen van het Gouden Stuurwiel aan de Ibiza een grote eer is voor het hele team dat deze auto heeft ontwikkeld. Ik wil de jury en de duizenden lezers van 'Bild am Sonntag' die hun stem hebben uitgebracht dan ook hartelijk bedanken! Voor Seat is de nieuwe Ibiza een sportief model waarin kwaliteit de boventoon voert. Daarmee betekent de Ibiza zelfs een belangrijke mijlpaal voor Seat, omdat we met deze auto nieuwe normen hebben gesteld voor het merk Seat".

Seat Ibiza (2008 - 2017)

Het is de tweede keer dat Seat deze onderscheiding heeft ontvangen, na de Arosa die in 1997 met het 'Goldenes Lenkrad' werd bekroond. Rolf Dielenschneider, Manager van Seat Deutschland GmbH: "Deze prijs is voor ons van grote waarde, omdat de Ibiza een aantal directe concurrenten heeft verslagen. Bovendien is het 'Gouden Stuurwiel' in Duitsland een belangrijk verkoopargument om nieuwe kopers te overtuigen".

In totaal werden negen auto's in de compacte klasse beoordeeld, waarvan er vijf dankzij de stemmen van de lezers van 'Bild am Sonntag' doorgingen naar de finale. Tijdens de tests beoordeelden de testrijders de motorprestaties en de rijeigenschappen, terwijl bekende Duitse persoonlijkheden hun oordeel gaven over het design, het comfort en de handling. De technische staf van de jury tot slot was verantwoordelijk voor het evalueren van het veiligheidsniveau, de beperkte emissies en 'cost of ownership' van de auto's. De uitgebreide tests vonden in oktober plaats op het testcircuit van Balocco, in Italië.

Seat Ibiza (2008 - 2017)

Tot de juryleden behoorden onder andere Walter Röhrl, Jutta Kleinschmidt, Klaus Ludwig, Hans Joachim Stuck, Frank Elstner, Kai Pflaume, Nazan Eches en 'Auto-Bild' magazine hoofdredacteur Bernd Wieland.