11 november 2008
Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda Superb (2008 - 2015)

Skoda Superb verzamelt onderscheidingen

11 november 2008 | De nieuwe Škoda Superb heeft in Duitsland en Oostenrijk opnieuw twee belangrijke prijzen gewonnen. Daarbij waren zowel een vakjury als de leden van een publieksjury overtuigd van de kwaliteiten van het nieuwe vlaggenschip van Škoda.

In Duitsland won de Škoda Superb het ´Goldenes Lenkrad 2008´, de prijs die jaarlijks wordt toegekend door de krant ´Bild am Sonntag´. De Škoda Superb eindigde als eerste bij de nieuwe modellen in de middenklasse en liet daarmee zes concurrenten achter zich. "Het ruime interieur en de gebruikte materialen, maar ook de rijeigenschappen zetten een nieuwe maatstaf op het gebied van comfort. Deze eigenschappen, gecombineerd met het individuele en markante ontwerp, maken de Škoda Superb een fascinerende auto", zegt Reinhard Jung, voorzitter van de raad van bestuur van Škoda Auto. De jury, die bestond uit coureurs, prominenten en technici, beoordeelde aspecten als rijgedrag, ruimte, praktische eigenschappen en afwerking.

Skoda Superb (2008 - 2015)

De tweede belangrijke prijs voor de Škoda Superb is de ´Große Österreichische Automobilpreis´, die wordt toegekend door de Oostenrijkse automobielclub ARBÖ. Experts, prominenten en duizenden lezers kozen dit jaar uit 36 kandidaten de beste en populairste auto's van 2008.

Eerder al had de Superb in Tsjechië voor het TwinDoor-systeem de prijs van de vereniging van Autojournalisten ´Technobest 2008´ gekregen. In Polen werd de Superb uitgeroepen tot ´mooiste auto´, in Kroatië werd hij de ´beste zakenauto´, in Letland won hij de titel ´Auto van het jaar 2008´ en in Duitsland ontving de Superb de titel ´Zakenauto van het jaar 2008´.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!