9 november 2008
 

Ferrari Scuderia Spider

Ferrari onthult Scuderia Spider 16M

9 november 2008 | Ferrari heeft de nieuwe Scuderia Spider 16M onthuld tijdens de World Finals in Mugello om de recente overwinning in het Formula 1 Constructor's World Championship 2008 te vieren. De Scuderia Spider 16M draait snellere rondetijden op het Fiorano circuit dan welke andere open Ferrari ook die ooit is geproduceerd. Van dit speciale model zullen 499 exemplaren worden geproduceerd.

De Scuderia Spider 16M is leverbaar met twee nieuwe kleurenschema's: de standaard versie is zwart met een grijze bekleding, terwijl ook een driekleurige uitvoering te bestellen is als onderdeel van het Carrozzeria Scaglietti Personalisation Programme. De nieuwe auto is ook voorzien van een speciale badge op de achterkant ter gelegenheid van de 16e Constructeurs titel van Ferrari.

Ferrari Scuderia Spider

De exclusiviteit van het interieur wordt onderstreept door het zilveren 'limited series' plaatje boven de luchtopeningen in het middelste deel van het dashboard. Andere exclusieve kenmerken zijn een rolbeugel met een koolstofvezel buitenkant en een speciaal audio systeem van de nieuwste generatie dat gecombineerd kan worden met een afneembare Ferrari iPod Touch 16 GB in het dashboard.

Het wagengewicht is 1.340 kg (80 kg lichter dan de F430 Spider). Gecombineerd met de 510 pk sterke V8 motor en gewicht/pk verhouding van 2.6 kg/pk zorgt dat voor een acceleratie van 0 tot 100 km p/u in 3.7 secondes en een topsnelheid van 315 km p/u.

Ferrari Scuderia Spider
 
Websitewww.ferrari.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!