7 november 2008
 

Porsche

Eerste auto's in nieuw Porsche-museum

7 november 2008 | De bouw van het nieuwe museum van Porsche in Stuttgart vordert gestaag. Alle tachtig auto's die in het museum komen te staan, zijn inmiddels verhuisd. Het werk aan het interieur op de tweede verdieping is grotendeels afgerond, waardoor de eerste twaalf auto's al een plaats hebben gekregen.

Tot hun definitieve reis naar het nieuwe museum zijn de auto's opgeslagen in een loods in Zwingenberg, 40 km ten oosten van Heidelberg. De eerste auto's die het nieuwe museum zijn binnengereden, zijn onder meer een 356 Cabriolet, een origineel '11'-model en het eerste prototype van de 924.

Porsche

"In de afgelopen weken hebben we alle auto's uitgebreid gerestaureerd en opgepoetst voor het museum", vertelt Klaus Bischof, hoofd van het 'rijdende museum'. Niet alleen de auto's, maar ook de kleinere expositiestukken en vitrines zijn klaargezet. Dat betekent dat het werk aan de verlichting van de tentoonstelling kan beginnen.

Omdat vrijwel alle museumvoertuigen ook op de weg gebruikt worden en regelmatig worden uitgewisseld met andere auto's, verandert de samenstelling van de tentoonstelling voortdurend. Daardoor kunnen bezoekers in de toekomst telkens andere zeldzame Porsches in het museum tegenkomen.

Porsche
 
Websitewww.porsche.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!