3 november 2008
 

Land Rover

Winnaars bekend van Selectie Land Rover G4 Challenge

3 november 2008 | Na twee dagen van fysieke en mentale uitdagingen, zijn vier finalisten geselecteerd die Nederland zullen vertegenwoordigen bij de Land Rover G4 Challenge International Selections in Engeland: Gwenda Nielen, Monique van den Broek, Emiel Akkermans en Elwin van der Gragt.

De Land Rover G4 Challenge is het wereldwijde 'adventure sports' en off-road-evenement van Land Rover. Het wordt gehouden ten bate van het Rode Kruis en heeft de intentie tijdens de komende twee Challenges hiervoor meer dan 1 miljoen pond in te zamelen. Aan de Land Rover G4 Challenge, die deze keer in Mongolië wordt gehouden, gaan nationale en internationale voorrondes vooraf.

De Nederlandse Nationale Selectie werd gehouden op 1 en 2 november jl. waarbij 76 kandidaten van start gingen. Een aantal van hen had daarbij de keuze moeten maken tussen het NK Adventure Racing in hetzelfde weekeinde of de selectiewedstrijden voor de Land Rover G4 Challenge. De lokroep van het Challenge-avontuur in Mongolië gaf echter voor velen de doorslag, zodat een sterk veld van start ging bij Outdoor Valley in Bergschenhoek.

Het weekeinde was gesplitst in een voorselectie op zaterdag en een eindselectie op zondag. Hiertoe was een zeer divers programma opgezet onder leiding van onder meer oud Land Rover G4 Challenge-deelnemers Erik den Oudendammer (2003) en Thijs Maartense (2006). Zaterdag werd in teamverband getest op conditie, teamwork, doorzettingsvermogen en behendigheid. Uiteindelijk bleven na een dag van grote inspanning 8 mannen en 8 vrouwen over, voor wie het selectieprogramma 's avonds en 's nachts werdt voortgezet.

Land Rover

De volgende ochtend ging direct van start met een off- en on-road rijtest in Land Rovers, bruggen bouwen, navigeren, interviews, mechanische test en taaltest. De dag werd afgesloten met een zwaar survival parcours als finale.

Uit 16 zwaar vermoeide, maar zeer gespannen deelnemers werden uiteindelijk Gwenda Nielen (28), Monique van den Broek (28), Emiel Akkermans (32) en Elwin van der Gragt (42) gekozen tot winnaars van de Nationale Selectie.

Uit de vier winnaars van de Nationale Selectie zal uiteindelijk tijdens de Internationale Selectie in februari 2009 op Eastnor Castle in Engeland, een gemengd team van de beste vrouw en man worden geselecteerd die Nederland zullen gaan vertegenwoordigen tijdens de Land Rover G4 Challenge 2009 in Mongolië. Deze zal van start gaan in juni 2009 in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië en duurt vier weken. Aan deze avontuurlijke multi-sport en 4x4 competitie van Land Rover nemen 18 landen deel.

Land Rover
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via