20 maart 2003
Seat Ibiza (2002 - 2008)

Seat Ibiza (2002 - 2008)

Seat Ibiza wint prijs voor recycling

20 maart 2003 | Seat heeft de 'Design for Recycling'-prijs ontvangen in de categorie 'grote bedrijven' van het milieudepartement van de Generalitat de Catalunya. De prijs is met name toegekend aan de Seat Ibiza vanwege het grote aandeel van gerecyclede en recyclebare materialen, en derhalve het 'respect voor het milieu' van dit model.

Deze onderscheiding, die samenvalt met de Internationale 'Ecomed Pollutec' beurs, is een erkenning voor Seat's inspanningen bij de ecologische verbeteringen van de producten tijdens hun gehele levenscyclus - van ontwerp en ontwikkeling, via productie en gebruik, tot hun uiteindelijke recycling. Daarmee wil Seat voldoen aan de criteria van milieubescherming en hergebruik.

Seat Ibiza (2002 - 2008)

De jury had vooral lof voor het feit dat 32% van het totale gewicht van de Ibiza bestaat uit gerecyclede materialen. Hij is bovendien zo ontworpen dat meer dan 80% van zijn componenten kan worden gerecycled. Bovendien is veel aandacht besteed aan een minimale geluidsproductie en aan de reductie van schadelijke uitlaatgassen. Deze resultaten zijn vooral mogelijk geworden dankzij verbeteringen bij het productieproces van de Ibiza. Een voorbeeld hiervan is de laserlas-techniek, die het mogelijk maakt om met minder materiaal een waterdichte carrosserie te construeren.

Andere maatregelen, die al in de ontwerpfase van de auto zijn geintroduceerd, reduceren het geluidsniveau met een decibel voor dieselmotoren en met twee decibel voor benzinemotoren. Verder zijn een hele serie technische verbeteringen doorgevoerd; met name op die gebieden die van invloed zijn op het brandstofverbruik, zoals motorprestaties, aerodynamica, gewicht, etc.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!