20 oktober 2008
Fiat

Fiat

Fiat sponsort Glorie van Rome

20 oktober 2008 | Met ruim 450 kunst- en gebruiksvoorwerpen afkomstig uit collecties van topmusea als het Museo Nazionale Archeologico in Florence en het Museo Archeologico in Siena, presenteert de Kunsthal Rotterdam een omvangrijke tentoonstelling over het burgerlijk leven in het Romeinse Keizerrijk (11 oktober 2008 t/m 8 maart 2009).

Fiat ondersteunt de tentoonstelling 'Glorie van Rome' en laat voor de duur van de tentoonstelling een Fiat 500 met de bedrukking 'Glorie van Rome' en 'Fiat 500 na Christus' rondrijden.

Fiat

Het is een verwijzing naar het Italiaanse erfgoed dat in de tentoonstelling te zien is. Naast grote marmeren sculpturen, verfijnd glaswerk en authentiek terracotta, zijn bijzondere objecten te zien waaronder een uiterst zeldzame buste van Caesar Augustus en een gouden slavencollier. De collecties worden voor het eerst buiten Italië tentoongesteld en zijn aangevuld met archeologische vondsten van Nederlandse musea.

Bovendien past deze nieuwe vorm van culturele guerrillamarketing goed bij de Kunsthal: een breed en divers publiek wordt hiermee op originele wijze geattendeerd op de tentoonstelling.

Fiat

In de tentoonstelling is een kinderpaviljoen opgenomen waar de jongere bezoekers aan hun trekken komen. Zij kunnen er graven naar Romeinse schatten, bellen met keizer Nero, Caligula of Hadrianus en zich verkleden als soldaat of deftige dame. Met een speurtocht door het Keizerlijke Rijk kunnen zij een Romeins paspoort verdienen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!