20 oktober 2008
 

Audi

Bloomframe balkon wint Audi Design Award

20 oktober 2008 | Het Bloomframe balkon is de winnaar van de Audi Design Award 2008. Het was het Nederlandse publiek dat koos voor dit innovatieve raamkozijn. Het kan getransformeerd worden naar een balkon en zowel in de nieuwbouw als in renovatieprojecten worden toegepast.

Dit is het tweede jaar dat de Audi Design Award wordt uitgereikt. Deze Nederlandse publieksprijs op het gebied van design is onderdeel van de Dutch Design Awards. Audi heeft zich hieraan verbonden omdat design een belangrijke factor in het succes van het merk is.

Audi

Bij de Audi Design Award is de stem van het publiek doorslaggevend. En aangezien steeds meer consumenten design – en de toegevoegde waarde daarvan - op waarde weten te schatten, is vorig jaar de Audi Design Award in het leven geroepen. Net als vorig jaar kreeg een groot publiek de kans om het ontwerp van een nieuw consumentenproduct te beoordelen. Dat gebeurde door een stem uit te brengen op een van de zes genomineerde producten. Het Bloomframe balkon had de meeste stemmen vergaard en is de winnaar van de Audi Design Award 2008.

Het Bloomframe balkon is een raamkozijn dat met een druk op de knop transformeert tot balkon. De ontwerpers zijn Michiel Hofman en Barbara Dujardin van Hofman Dujardin Architecten. Michiel Hofman over het ontwerp: "Ons idee is buitengewoon herkenbaar. Je hoeft geen techneut of architectuur-historicus te zijn om het te begrijpen. We hebben er al van alle kanten enthousiaste reacties op gehad, van redacties van tijdschriften tot aannemers. Kennelijk spreekt het een grote groep mensen aan. Het winnen van de Audi Design Award is natuurlijk uitermate plezierig voor ons".

Audi
 
Websitewww.audidesignaward.n
Deel via