15 oktober 2008
Seat Ibiza (2008 - 2017)

Seat Ibiza (2008 - 2017)

Seat Ibiza is ANWB Compacte Auto van het Jaar

15 oktober 2008 | In het novembernummer van het magazine De Kampioen heeft een jury van de ANWB de nieuwe Seat Ibiza uitgeroepen tot 'Compacte Auto van het Jaar'. De Kampioen, het ledenmagazine van de ANWB, testte als onderdeel van de verkiezing zes nieuwe, compacte modellen die dit jaar in Nederland zijn geïntroduceerd, waarbij de nieuwe Ibiza op overtuigende wijze de overwinning naar zich toe trok.

De Kampioen testte de nieuwe Seat Ibiza 5-deurs 1.4 Stylance als onderdeel van een gevarieerd deelnemersveld met vijf concurrenten die net als de Ibiza dit jaar in Nederland op de markt zijn verschenen. In een rechtstreekse strijd versloeg de compacte Seat daarbij modellen als de nieuwe Ford Fiesta, de Alfa Romeo Mito en de Mazda 2, evenals prijsvechters als de Dacia Sandero en de Chevrolet Aveo.

Seat Ibiza (2008 - 2017)

De jury van de 'Compacte Auto van het Jaar' verkiezing, waarin redacteuren van de ANWB waren vertegenwoordigd, prees met name het all-round karakter van de Seat Ibiza. "De Ibiza profileert zich meer dan ooit als gezinsauto. Er wordt niet alleen met vermogen geschermd, maar ook met bagageruimte. Te midden van zijn opponenten lijkt de Ibiza wel een klasse groter. Dat merk je uiteraard ook in het interieur: je zit heerlijk in de Ibiza", aldus Ed Lodewijks, hoofdredacteur van De Kampioen, het magazine dat maandelijks bij zo'n 3,5 miljoen ANWB-leden in de bus valt.

De titel 'Compacte Auto van het Jaar' wordt door De Kampioen ieder jaar toegekend aan de meest veelbelovende compacte auto van dat moment. Dit jaar hoefde de jury er niet lang over na te denken om de Seat Ibiza uit te roepen tot winnaar van de test.