13 maart 2003
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

Nissan wint 2003 ontwerpprijs

13 maart 2003 | Op de Autosalon van Geneve mocht de Nissan Micra zijn eerste onderscheiding in ontvangst nemen. De eigenzinnige Nissan werd onderscheiden met de 2003 European Automotive Design Award. Een jury van zeshonderd vakmensen uit de automotivebranche en de designindustrie kenden de Micra deze prijs toe in de categorie productieauto's.

Dominique Fontignies, hoofd van de organisatie Designers die de verkiezing organiseerde, legt uit waarom de Nissan de titel kreeg: "Bij alle zeshonderd stemmers was de Micra torenhoog favoriet. Nissan heeft de auto een duidelijk eigen karakter meegegeven. Het exterieur is fris en attractief, met veel originele en elegante elementen. Binnenin is een combinatie gevonden tussen functionaliteit en innovatie. Er is bovendien goed gebruikgemaakt van originele materialen en stoffen". Sinds 1996 worden de Design Awards uitgereikt. In totaal brengen zeshonderd vakmensen uit dertig verschillende landen hun stem uit op de meest originele nieuwe auto. Al deze vakmensen zijn werkzaam in de automotive branche en de designindustrie.

Nissan Micra (2003 - 2010)

De Micra is een belangrijke pijler in het gamma van Nissan. Zowel aan het nieuwe elan van het merk als aan de verkoopcijfers geeft het compacte Nissan-model een belangrijke impuls. Naast het uiterlijk is de Micra voorzien van allerhande technische hoogstandjes, zoals een automatische airconditioning en keyless-entry. Twee zaken die zeker geen gemeengoed zijn in deze klasse.

De Micra is verkrijgbaar vanaf 11.200 euro. Voorzien van een 1.5 dCi-dieselmotor is de eigenzinnige Nissan er voor 15.050 euro.