10 maart 2003
 

Volvo MCC

5 vrouwen ontwikkelen Volvo conceptcar

10 maart 2003 | Bij Volvo Car Corporation wordt momenteel door een geheel uit vrouwen bestaand ontwerpteam gewerkt aan de ontwikkeling van een concept car. Het studiemodel draagt de werktitel MCC, wat staat voor My Concept Car. Of het resultaat net zo aanlokkelijk zal ogen als de naam klinkt? Volgend jaar is het bekend.

Het plan om een auto te creeren waarbij vrouwen zowel de techniek als het design bepalen, werd geopperd door een aantal vrouwelijke werknemers van Volvo Cars. Het idee erachter en de eerste schetsen werden vorig jaar gepresenteerd aan het managementteam, dat met het voorstel van de vrouwen instemde. Vlak voor de jaarwisseling kreeg het project definitief groen licht, waarop het werk aan de concept car kon beginnen. De nieuwe concept car is een voorbeeld van een cultuurverandering binnen Volvo Cars. Het project symboliseert volgens Volvo een nieuwe manier van denken en een ander prioriteiten-beleid. "We hebben de ideeen en de deskundigheid van honderden vrouwen bij Volvo gebundeld. Allemaal zijn ze enthousiast over dit project", aldus Elna Holmberg van de afdeling Chassisontwikkeling.

Volvo MCC

"Uiteraard komen we obstakels tegen", verklaart Camilla Palmertz van de afdeling Conceptontwikkeling. "Er zijn altijd mensen die moeite hebben met nieuwe ideeen. Dat op zich is al illustratief voor de noodzakelijke cultuurverandering". President en CEO Hans Olov-Olsson is geinteresseerd in het project: "De MCC is om een aantal redenen bijzonder belangrijk voor Volvo Cars. Het dwingt ons om langs nieuwe lijnen te denken en ons beter op de wensen van klanten te focussen. We zien het ook als een manier om nieuwe klantensegmenten te bereiken". "Natuurlijk doen we niet iets wat onze mannelijke collegas ook niet zouden kunnen, we zijn per slot van rekening allemaal professionals", zo concludeert Maria Widell Christiansen van de afdeling Design.

Hoe de nieuwe concept car eruit zal zien en wat voor speciale voorzieningen en technische details hij zal bevatten, blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim. Tot volgend jaar

Volvo MCC
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via