4 maart 2003
Nissan 350Z

Nissan 350Z

Nissan 350Z vanaf oktober leverbaar

4 maart 2003 | Het sportieve talent van Nissan, de 350Z, heeft nu ook een Nederlands prijskaartje. Deze sportauto komt op 48.695 euro. De Europese premiere van de 350Z is op de Autosalon in Geneve op 4 maart. De levering begint in oktober.

De 350Z is Nissan's etalage van technisch vernuft en sportiviteit. Hij heeft volgens de ontwerpers een uitstraling en een design dat is gebaseerd op passie en emotie. Tegelijk staat het design borg voor een luchtweerstand van slechts 0,29 Cw. De coupé, met plek voor twee inzittenden, treedt in de wielsporen van voorgangers uit de Z-serie van Nissan, waarvoor de 240Z in de begin jaren zeventig de loper uitrolde.

Nissan 350Z

In Geneve presenteert Nissan de 350Z voor de Europese markt. Het is het vierde, totaal nieuwe model dat Nissan in een periode van 18 maanden in Europa op de markt brengt. Het karakter van de 3,5-liter V6-motor en van het onderstel zijn volgens Nissan afgestemd op de dynamiek van Europese wegen en automobilisten. Het lage zwaartepunt en de optimale gewichtsverdeling moeten bijdragen aan de prestaties van deze auto. Hij herbergt de samen met Brembo ontwikkelde remsysteemtechniek die rechtstreeks afkomstig is van de racerij.

Nissan levert de 350Z met een luxe uitrusting: lederen bekleding, elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen, airbags voor bestuurder en passagier, zijairbags, curtain airbags, een boordcomputer, xenonkoplampen, lichtmetalen 18-inchwielen, verwarmbare buitenspiegels, een Bose-audiosysteem van 240 Watt, climate control, cruise control en een geïntegreerde telefoon met stemactivering.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!