4 maart 2003
 

Renault Megane Coupe Cabriolet

Renault introduceert Megane Coupe Cabrio

4 maart 2003 | De Megane Coupe-Cabriolet is de eerste Renault die standaard een inklapbaar glazen dak heeft. De auto richt zich dan ook tot zowel liefhebbers van cabriolets als van coupes. De auto is leverbaar met de benzine- en dieselmotoren van de Megane 3- en 5-deurs. Naast de antiduikairbags op de voorste zitplaatsen heeft de Megane Coupe-Cabriolet vaste of automatische rollbars voor een optimale bescherming met gesloten of open dak.

De voorkant, de koplampen en de motorkap zijn overgenomen van de nieuwe Megane. De afwezigheid van de portierstijlen en de beschermstrips aan de zijkant draagt bij aan het karakter en de vloeiende lijnen. Het dashboard en de voorstoelen zijn hetzelfde als in de Megane. Het glazen dak, het product van de knowhow van Karmann, ziet er mooi uit en geeft de Megane Coupe-Cabriolet talrijke voordelen. Zo is men altijd verzekerd van een enorm uitzicht naar boven en naar achteren, wat het gevoel van vrijheid versterkt. De glazen achterruit met verwarming en het feit dat de kansen op veroudering en beschadiging van de cabrioletkap tot nul gereduceerd zijn, zorgen ervoor dat de nadelen van cabriolets tot het verleden behoren. Het dak wordt volledig automatisch geopend en gesloten door middel van een elektro-hydraulisch mechanisme zonder dat er een extra vergrendeling nodig is. De transformatie tot cabriolet, die 22 seconden duurt, wordt verkregen door aanhoudend op de daarvoor bedoelde bediening te drukken.

Renault Megane Coupe Cabriolet

De Megane Coupe-Cabriolet heeft vier zitplaatsen. Voorin zorgen de verlaagde stoelen voor voldoende hoofdruimte. De vorm van de voorruit is volgens Renault ontworpen om de voorste passagiers zoveel mogelijk ruimte te bieden en om zo comfortabel mogelijk open te rijden. Achterin zouden de hoofdruimte, de knieruimte en de breedte tot de beste waarden in deze klasse behoren. De toegang tot de achterste zitplaatsen is bovendien verbeterd door de geheugenfunctie van de voorstoelen. Ten slotte beschikt de Megane Coupe-Cabriolet over 490 dm3 (VDA) kofferruimte. Met ingeklapt dak bedraagt deze ruimte 190 dm3 (VDA). De Megane Coupe-Cabriolet neemt het principe van de op maat gemaakte auto over dat voor het eerst bij de nieuwe Megane werd toegepast en waarbij de klant een ambiance (Authentique, Dynamique of Privilege) met een uitrustingsniveau (Comfort of Luxe) en een aandrijfgroep kan combineren. Verder is de Megane Coupe-Cabriolet (afhankelijk van de ambiance) leverbaar met vier kleuren leder (groen, rood, antraciet en beigegrijs) en elf carrosseriekleuren, waaronder een specifieke en nieuwe kleur: Beige Poivre.

De zithoogte is 24 mm lager dan in de Megane ten gunste van een sportievere rijpositie. De Megane Coupe-Cabriolet is gebouwd op de bodemplaat van de Megane en de bovenbouw van de carrosserie en de stijfheid van het chassis voldoen aan de hoogste eisen voor wat betreft stijfheid en veiligheid. Vanaf de lancering is de Megane Coupe-Cabriolet leverbaar met drie aandrijfgroepen. Het benzinegamma bestaat uit de handgeschakelde 1.6 16v 115 pk en de 2.0 16v 136 pk die met een 6-versnellingsbak of een automatische 4-traps transmissie kan worden uitgerust. De 1.6 16v met automaat en de 1.9 dCi 120 pk dieselmotor in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak maken in dit najaar het aanbod compleet.