26 augustus 2008
 

Subaru

1.300 Subaru's in konvooi voor goede doel

26 augustus 2008 | Komend weekeinde, 30 en 31 augustus, staat Groot-Brittannië een bijzonder evenement te wachten: de 'McRae Gathering'. Zo'n 1.300 Subaru's, afkomstig uit heel Europa, gaan dan het land doorkruisen. En dat betekent een konvooi van zo'n 20 mijl (ruim 31 kilometer) lengte!

De McRae Gathering vormt een ode aan Subaru-coureur Colin McRae, die tijdens zijn rallycarrière 25 WK-overwinningen en 48 WK-podiumplaatsen veroverde, alsmede de wereldtitel met een Subaru Impreza. Colin McRae overleed bijna een jaar geleden, toen de helikopter die hij bestuurde neerstortte nabij zijn woonplaats Jerviswood, Lanark, Schotland.

De eerste rit die de (dan circa 700) Subaru's op zaterdag maken strekt zich uit over 300 mijl, en begint in het Schotse Lanark. Vandaar uit wordt de eerste etappe gereden naar Banbury, de vestigingsplaats van het Subaru World Rally Team. De eerste auto wordt bestuurd door Colin's vader, oud-rallyrijder en voormalig Brits rallykampioen Jimmy McRae. Hij rijdt in één van de eerste rally-Subaru's die zijn zoon Colin ooit bestuurde.

Subaru

Op zondagochtend zal het konvooi aanzienlijk gegroeid zijn en richting Warwickshire vertrekken. Voorop rijdt dan Colin's Subaru Impreza 555 uit 1996. In Warwickshire, waar de testbaan van Prodrive ligt, is het de bedoeling dat er twee officiele Guiness World Records sneuvelen. Allereerst zullen Subaru's hier over een lengte van circa 800 meter de naam COLIN MCRAE 'schrijven', en vervolgens een konvooi van 1.300 Subaru's vormen. De lengte van het konvooi zal dan ruim 31 kilometer bedragen.

De organisatie van de McRae Gathering heeft zich verder ten doel gesteld zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit gaat naar goede doelen die eerder door de familie McRae zijn aangewezen. Inmiddels is er al 25.000 pond (31.500 euro) ingezameld. Naar verwachting zal dit bedrag tijdens het evenement nog aanzienlijk groeien.

Subaru
 
Websitewww.mcrae-gathering.c
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!