15 augustus 2008
 

Cadillac SRX

Sneak preview: dit is de nieuwe Cadillac SRX

15 augustus 2008 | Vandaag presenteert Cadillac een voorproefje van de volgende generatie SRX, een crossover die in de herfst van 2009 zal worden geïntroduceerd. De geheel nieuwe SRX is een crossover en is qua uitstraling geheel in lijn met de door Cadillac ingezette designtaal.

"De nieuwe generatie SRX is het resultaat van voortdurend onderzoek en ontwikkeling van de Cadillac designtaal, met als doel een opvallend vormgegeven auto te presenteren in het segment van luxe crossover modellen", aldus Clay Dean, directeur design van Cadillac.

Cadillac SRX

Alle details van de geheel nieuwe SRX zullen bekend gemaakt worden tijdens de officiële onthulling in 2009. Het model vervangt de huidige SRX, die in 2004 gelanceerd werd en zeer succesvol is gebleken voor Cadillac. Voor de ontwikkeling van de nieuwe crossover stond de Provoq model, een studiemodel waar Cadillac veel positieve reacties op ontving.

Tijdens de ontwikkeling van het geheel nieuwe productiemodel hebben de technici een aantal voorwaarden gesteld. Naast voldoende ruimte voor vijf inzittenden en hun bagage moesten de rij-eigenschappen van hoog niveau zijn, ook bij minder ideale (weers-)omstandigheden.

Cadillac SRX

"De nieuwe generatie SRX laat, samen met de CTS Wagon, zien dat Cadillac met haar spraakmakende en karakteristieke design nieuwe wegen inslaat. Het merk biedt personenwagens en crossovers in de juiste maat en op het juiste moment voor kopers die zich willen onderscheiden", zegt Jim Taylor, General Manager van Cadillac.

Cadillac SRX Cadillac SRX
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!