15 augustus 2008
 

Cadillac CTS Sport Wagon

Cadillac presenteert CTS Sport Wagon

15 augustus 2008 | De nieuwe Cadillac CTS Sport Wagon werd onthuld tijdens het Concours d'Elegance van Pebble Beach. Na de première in Californië wordt de CTS Sport Wagon in de loop van de zomer van 2009 leverbaar via de Cadillac-dealers in Europa.

Bij de ontwikkeling werd vooral de nadruk gelegd op functionaliteit, maar tegelijkertijd was er het streven om wat meer emotie te brengen in de normaal gesproken vrij nuchtere en zakelijke segment van de stationwagons. De markant vormgegeven achterzijde geeft een moderne impuls aan de kenmerkende, aërodynamische carrosserie, die snelheid uitstraalt.

De kenmerkende Cadillac-V-vorm loopt uit in een lijn in het midden van de elektrisch te openen achterklep en wordt geaccentueerd door een subtiele achterspoiler. Forse, verticaal geplaatste achterlichten, uitgevoerd in de voor Cadillac kenmerkende lichtbuistechnologie ronden de markante stijl van de achterzijde af.

Cadillac CTS Sport Wagon

De CTS Sport Wagon heeft met 2800 mm dezelfde wielbasis als de CTS sedan, maar biedt achterin een laadruimte van 720 liter. Tot de bijzondere kenmerken van de auto behoren ook de nieuwe 19 inch wielen en het grote panoramische zonnedak achter, dat leverbaar is als optie.

In plaats van dragers in lengterichting en dwarsverbindingen die boven de daklijn uitsteken harmonieert het systeem van de CTS Sport Wagon perfect met de daklijn, zodat het beeld niet wordt verstoord. Het middelste gedeelte van het dakpaneel ligt wat lager binnen de hoeken van het dak. Hierdoor kunnen de dwarsverbindingen ongestoord worden geplaatst en ontstaat er een vin-effect aan de uiteinden van de achterste dakstijlen.

Het interieur van de CTS Sport Wagon is vergelijkbaar met dat van de sedan. Een ingebouwd cargosysteem, waarbij opnieuw vorm en functie worden gecombineerd, maakt het mogelijk om verschillende opbergvakken in de laadvloer te creëren. De CTS Sport Wagon biedt voorzieningen als een ingebouwde 40-gigabyte harde schijf, een uitklapbaar navigatiescherm, achteruitrij-camera en handgesneden en -gestikte bekleding en houtaccenten.

Cadillac CTS Sport Wagon

De CTS Sport Wagon wordt bij de introductie geleverd met een 3,6 liter V6-motor met directe inspuiting, die 229 kW (311 pk) levert. Er kan gekozen worden tussen een handgeschakelde Aisin-zesbak of een elektronisch gestuurde Hydra-Matic 6L50 zestraps automatische transmissie. Net zoals bij de sedan is ook voor de CTS Sport Wagon vierwielaandrijving leverbaar als optie.

Een 2,9 liter turbo-dieselmotor is in ontwikkeling voor de Cadillac CTS. Deze 24-kleps V6-motor uit General Motors dieselfamilie is goed voor 184 kW (250 pk).

De Cadillac CTS Sport Wagon zal in Europa voor het eerst te zien zijn op de Autosalon in Parijs, van 4 tot en met 19 oktober aanstaande.

Cadillac CTS Sport Wagon Cadillac CTS Sport Wagon
 
Websitewww.cadillaceurope.co
Deel via