12 augustus 2008
 

Renault

Renault Twingo RS en Megane R26.R debuteren tijdens ING RaceSalon

12 augustus 2008 | Renault trakteert het publiek van de ING RaceSalon – op 15 en 16 augustus in Ahoy Rotterdam – op twee primeurs. Tijdens het evenement voorafgaand aan Bavaria City Racing kunnen bezoekers kennismaken met twee extra sportieve Renaults: de Twingo RS en de Mégane R26.R.

De Mégane R26.R is een bijzondere verschijning. De auto wijkt sterk af van de reguliere Renault Mégane. Hij is afgeleid van de Mégane Renault Sport 230 F1 Team R26 en heeft dezelfde motor, versnellingsbak en hetzelfde sperdifferentieel met beperkte slip, maar weegt aanzienlijk minder.

Renault

De ingenieurs hebben maar liefst 123 kilo gewicht bespaard in de Mégane R26.R, onder meer door toepassing van een motorkap van koolstofvezel, achterste zijruiten van een speciale kunststofsoort en stoelen die gedeeltelijk uit koolstofvezel en aluminium vervaardigd zijn.

Het verlaagde gewicht van de auto zorgt in combinatie met de 230 pk sterke motor voor sportieve prestaties. De Mégane R26.R sprint in zes seconden van 0 naar 100 km/uur. Het maximumkoppel bedraagt 310 Nm en dat is beschikbaar vanaf 2000 t.p.m. De Mégane R26.R verschijnt in een gelimiteerde oplage: wereldwijd zijn 450 exemplaren van de auto beschikbaar.

Renault

De Twingo Renault Sport heeft motor met 133 pk (97 kW). De voor- en achterschermen zijn breder en de sideskirts en aerodynamische spoiler onderstrepen het sportieve karakter van de auto. De vanafprijs van de Twingo RS bedraagt 16.595 euro.

De Twingo RS is standaard uitgerust met o.a. ESP, Radio CD/MP3 en 16-inch lichtmetalen wielen. Optioneel is het state-of-the-art Renault Sport Cup chassis in combinatie met de 17-inch lichtmetalen wielen voor 600 euro verkrijgbaar. De Twingo RS zal vanaf begin oktober in de showrooms van de Renault dealerorganisatie staan.

Renault Renault Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!