29 juli 2008
 

Chevrolet Equinox

U.S. Postal Service neemt Chevrolet Equinox Fuel Cell Electric vehicle in gebruik

29 juli 2008 | General Motors Corp. en U.S. Postal Service slaan de handen ineen om post te bestellen waarbij gebruik wordt gemaakt van brandstofcelauto's. Beide ondernemingen maakten bekend dat U.S. Postal Service de meest recente partner is in Chevrolet's Project Driveway, de allereerste en allergrootste markttest van brandstofcelauto's.

Twee postkantoren – één in Irvine, Californië, en een tweede dat nog bekendgemaakt zal worden – zullen elektrische uitvoeringen van de Chevrolet Equinox in gebruik nemen om zes dagen per week post te bezorgen op vastgestelde routes. U.S. Postal Service zal de Equinox de Equinox in Irvine met onmiddellijke ingang inzetten.

Chevrolet Equinox

U.S. Postal Service nam in 2004 in Noord Virginia een GM HydroGen3 brandstofcelauto in gebruik, in 2006 gevolgd door een HydroGen3 die voor bestelwerkzaamheden in Irvine werd ingezet. Beide testprogramma's, die in 2007 werden beëindigd, hebben voor GM een belangrijke bijdrage geleverd om inzicht te krijgen in het functioneren van dit soort auto's in de dagelijkse veeleisende praktijk. Deze praktijktests hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de vloot Equinoxen.

In het kader van Chevrolet's Project Driveway worden ruim honderd Chevrolet Equinox brandstofcelauto's ter beschikking gesteld aan 'echte' gebruikers. Hierdoor verzamelt Chevrolet belangrijke informatie over het wereldwijd op de markt brengen van veel meer brandstofcelauto's. Momenteel 'loopt' dit project in Los Angeles, New York City en Washington, D.C., terwijl het programma later dit jaar uitgebreid zal worden naar Europa en Azië. Chevrolet draagt zorg voor het onderhoud, de brandstof en de service van het voertuig. De auto's van U.S. Postal Service zullen bevoorraad worden op de Universiteit van California, waar het brandstofstation wordt gerund door het National Fuel Cell Research Center. Het station wordt al gebruikt door andere deelnemers aan het project.

Chevrolet Equinox

De Chevy Equinox Fuel Cell vormt een belangrijk onderdeel van de algehele strategie van GM om auto's zuiniger en milieuvriendelijker te maken. Door deze auto's met geavanceerde technologie in het gehele land bij de mensen voor de deur neer te zetten, verkrijgt GM een waardevol inzicht in de ervaringen van automobilisten in het alledaagse verkeer.

Chevrolet Equinox Chevrolet Equinox Chevrolet Equinox
 
Websitewww.chevrolet.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!