24 juli 2008
 

Travolution

Travolution is nieuw concept voor zuinig rijden

24 juli 2008 | Audi zorgt door de ontwikkeling van efficiëntere motoren voor een lager verbruik en minder uitstoot van zijn auto's. Maar afgezien daarvan is er meer winst te behalen. Daarom is Audi partner van het Travolution-team dat zich er op richt de verkeersinfrastructuur te verbeteren. Na twee jaar research presenteert Travolution nu de eerste concrete resultaten op basis van een grootschalig project in Ingolstadt.

Travolution heeft twee jaar gewerkt aan een werkend prototype van een Traffic Management Systeem. Dit wordt nu toegepast in Ingolstadt, de thuishaven van Audi. De basis wordt daarbij gevormd door software die de werking van 46 verkeerslichten optimaliseert en waardoor de stoptijd voor auto's drastisch wordt verkort. Aan dit systeem is onder de naam The Informed Driver een extra component gekoppeld. De verkeerslichten zijn uitgevoerd met communicatiemodules, die informatie naar de boordcomputer van auto's sturen. De bestuurder krijgt via het MMI-systeem van de auto door welke snelheid hij aan dient te houden om bij het volgende verkeerslicht het sein 'groen' te krijgen. Dat voorkomt onnodig stoppen (en optrekken) en dus extra brandstofverbruik en uitstoot. Audi heeft voor deze proef A5 en A6 Avant-modellen met het MMI infotainmentsysteem ingezet.

Travolution

Michael Dick, hoofd Technische Ontwikkeling van Audi over Travolution: "Auto's worden op deze manier een onderdeel van een wereldwijd netwerk. De succesvolle afronding van dit project toont aan dat Audi nu al actief rekening houdt met én werk maakt van toekomstige ontwikkelingen op het gebied van verkeersstromen. Travolution optimaliseert deze stromen. Dat leidt niet alleen tot een lager verbruik, maar is ook tot minder overlast voor omwonenden".

Op basis van het huidige project in Ingolstadt, werkt het Travolution-team aan verdere ontwikkelingen. In de nabije toekomst worden nog eens 50 verkeerslichtinstallaties bij het project betrokken en de testvloot wordt met 20 auto's uitgebreid. Bovendien krijgen bestuurders in Ingolstadt nog vaker nog actuelere verkeersinformatie.

Travolution

Het project in Ingolstadt is het resultaat van een gemeenschappelijke inspanning van de Travolution-partners. Naast Audi zijn dat de Universiteit van München en GEVAS software. Het Travolution-project wordt ondersteund door het Beierse Ministerie van Economisch zaken. Met het zojuist afgeronde Travolution-project in Ingolstadt is een investering van € 1,2 miljoen gemoeid.

Travolution Travolution Travolution
 
Websitewww.audi.nl
Deel via