21 juli 2008
Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro

Productieversie van de nieuwe Camaro in Detroit onthuld

21 juli 2008 | Chevrolet heeft de productieversie van de nieuwe Camaro onthuld. Het is een sportwagen voor de 21e eeuw die zijn oorsprong in een roemrijk verleden vindt. De verkopen in de Verenigde Staten zullen begin volgend jaar beginnen terwijl de introductie in Europa later zal volgen.

De achterwielaangedreven Camaro wordt leverbaar met de keuze uit twee motoren: een V6 en een V8 motor voor de SS sportversie. Alle modellen en motoren worden geleverd in combinatie met een zesversnellingsbak.

Chevrolet Camaro

Met een design dat doet denken aan het originele concept is de nieuwe Camaro een sportwagen voor de 21e eeuw, die trouw is gebleven aan zijn erfgoed. Een lange neus en een korte achterkant verlenen de Camaro klassieke afmetingen, terwijl een vlak liggende voorruit, de wielen op de hoeken van de auto en robuuste spatschermen de auto toch een modern uiterlijk geven.

Elementen als de V-vorm aan de voorkant en de kieuwen in de achterschermen zijn typische Camaro stijlkenmerken net zoals de stoere achterschermen. Deze stijlelementen zorgen ervoor dat de nieuwe Camaro direct herkenbaar is, maar ze zijn zodanig uitgewerkt dat ze resulteren in een geheel eigentijdse uiterlijke verschijningsvorm. Een reeks 18-, 19- en 20-inch wielen draagt ook bij aan de moderne verschijning van de Camaro.

Chevrolet Camaro

Details als grote, met chroom afgewerkte bedieningselementen, matte oppervlakken en hoogkwalitatieve stof of acryl appliqué zorgen voor een rijke uitstraling die in vroegere Camaro-modellen niet terug te vinden was. Op de middenconsole is een extra instrumentencluster leverbaar net zoals dat bij de vroegere Camaro in 1969 een optie was. Daarin zitten meters voor de olietemperatuur, oliedruk, de conditie van de accu en de temperatuur van de transmissieolie. Alle meters hebben LED backlights.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!