21 juli 2008
 

Land Rover

Land Rover schenkt 60 auto's aan het Rode Kruis

21 juli 2008 | Als één van de activiteiten ter gelegenheid van de 60e verjaardag van het merk, doneert Land Rover 60 auto's aan het Britse Rode Kruis en aan verschillende andere nationale Rode Kruis-organisaties wereldwijd. De Land Rovers werden officieel overgedragen aan de President van The British Red Cross, HRH The Prince of Wales, tijdens een tuinfeest op Buckingham Palace. De auto's, een mix van Defender, Discovery 3 en Freelander 2 modellen, werden voor deze speciale gelegenheid opgesteld op de binnenplaats van het paleis in de vorm van de Rode Kruis vlag.

Dit jaar is het ook de 100e verjaardag van het Royal Charter dat door HM King Edward VII werd toegekend aan The British Red Cross. Deze twee belangrijke jubilea vormden een ideale gelegenheid om de tomeloze inzet van de vrijwilligers, staf en donateurs van het Rode Kruis te vieren en te erkennen. Daarnaast is het een bevestiging van de enorme bijdrage die Land Rover de afgelopen zestig jaar heeft geleverd aan het Rode Kruis, met onder meer unieke vervoermiddelen.

Land Rover

De helft van de gedoneerde auto's zal wereldwijd worden ingezet voor hulpverlening in noodsituaties. Zo kunnen zo snel mogelijk medicijnen en medisch personeel naar noodgebieden worden gebracht. Voorbeelden hiervan zijn natuurrampen als cyclonen, overstromingen en aardbevingen. Nationale Rode Kruis-organisaties in Sierra Leone, Lesotho en Mongolië zijn enkele van de organisaties die auto's ontvangen om te zorgen dat ze moeilijk toegankelijke gebieden gemakkelijker kunnen bereiken.

De rest van de auto's wordt verdeeld over Groot-Brittannië om daar te helpen bij regionale operaties, zoals plaatselijke overstromingen, noodsituaties off-road en grote evenementen. Sommige van de Land Rovers zullen worden omgebouwd tot nood-ambulances en worden uitgerust met brancards, medische uitrusting en hulpverleningsapparatuur.

Land Rover

Deze donatie van 60 auto's komt naast Land Rover's toezegging om tijdens de komende twee Land Rover G4 Challenges meer dan 1 miljoen pond bij elkaar te brengen voor het Internationale Rode Kruis (International Federation of the Red Cross and Red Crescent Societies).

Land Rover Land Rover
 
Websitewww.landrover.nl
Deel via