15 juli 2008
 

Mazda Kazamai

Wereldpremiere Mazda Kazamai concept car op Salon van Moskou

15 juli 2008 | Op de komende Moscow International Automobile Salon (MIAS) heeft Mazda op 26 augustus de Wereldpremière van een nieuwe concept car, de Mazda Kazamai, een sportieve compacte crossover. 'Kazamai' staat voor 'draaiende zijwinden' in het Japans en geeft uiting aan de krachtige uitstraling van deze crossover.

De Kazamai is een doorontwikkeling van de nieuwe designfilosofie van Mazda onder de naam 'Nagare', waarbij de 'flow' designelementen van Nagare zijn verweven met aerodynamische verhoudingen. Het ontwerp omvat koetswerklijnen die zijn geïnspireerd op zijwinden in de natuur, waardoor de auto visueel als een lichtgewicht overkomt.

Mazda Kazamai

De vierwiel aangedreven Kazamai is voorzien van een direct ingespoten benzinemotor van de nieuwste generatie en een nieuw ontwikkelde transmissie. Het model is zeer aerodynamisch en heeft een lichtgewicht chassis dat bijdraagt aan de verhoogde veiligheidseisen.

De Mazda Kazamai is speciaal ontworpen voor de Moscow International Automobile Salon en geeft een goede indicatie van de ideeën die Mazda heeft over een toekomstige compacte crossover.

Mazda Kazamai Mazda Kazamai
 
Websitewww.mazda.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!