7 juli 2008
 

SsangYong

SsangYong opent Europees hoofdkantoor

7 juli 2008 | SsangYong Motor CEO en President Choi Hyung-tak heeft de officiële opening van het Europese Representative Office in Salamanca, een centraal gelegen district in Madrid, verricht. Van hieruit wil SsangYong haar concurrentiepositie op de Europese markt versterken. Europa vormt de belangrijkste exportmarkt voor het Zuid-Koreaanse merk.

Het doel van het Europese Representative Office van SsangYong Motor is het uitbreiden van het marktaandeel op de Europese markt door de lokale marktkarakteristieken, de consumentenbehoefte en de marktbehoefte te analyseren en deze als input te gebruiken bij de productontwikkeling.

SsangYong

SsangYong Motor heeft momenteel 28 distributeurs en ongeveer 900 dealers in Europa. Met het oprichten van het SsangYong European Parts Center in Breda vorig jaar, zette SsangYong een systeem op waarmee het distributeursnetwerk systematisch van onderdelen wordt voorzien en daarmee de servicegraad op het gebied van parts verhoogt. Het European Representative Office vormt een tweede stap en toont aan dat SsangYong de Europese markt zeer serieus neemt. Met een aandeel van meer dan 48% vormt Europa de belangrijkste exportmarkt voor SsangYong.

De Nederlandse SsangYong importeur is zeer ingenomen met de opening van het European Representative Office. Managing Director Peter de Wild van SsangYong Nederland: "De opening van het Europees Representative Office onderstreept dat SsangYong zeer ambitieus is en de Europese markt uiterst serieus benadert. Het merk is zich er volledig van bewust dat de Europese markt hoge eisen stelt aan kwaliteit, het terugdringen van emissies en het ontwikkelen van innovatieve techniek. Het openen van een Europees kantoor waar deze eisen actief worden herkend, erkend en meegenomen in de productontwikkeling is daarin een essentiële stap die wij ten zeerste toejuichen".

SsangYong
 
Websitewww.ssangyong.nl
Deel via