30 juni 2008
 

Seat Alhambra (1996 - 2010)

Leveringsprogramma Seat Alhambra aangepast

30 juni 2008 | Per direct heeft Seat in Nederland het gamma van de Seat Alhambra vernieuwd, met als meest opvallende nieuwkomer de extra zuinige en schone Seat Alhambra Ecomotive.

Alhambra Ecomotive noteert een CO2-waarde van 159 g/km, hetgeen laag is voor een auto van een dergelijk formaat met een relatief hoog gewicht. In Nederland levert de CO2-waarde van 159 g/km hem een energielabel C op.

Seat Alhambra (1996 - 2010)

Seat heeft het lagere brandstofverbruik en de schonere emissies weten te realiseren door aanpassingen door te voeren in het motormanagementsysteem van de 140 pk sterke 2.0 TDI krachtbron, die standaard is voorzien van een roetfilter. Daarnaast beschikt de handgeschakelde zesversnellingsbak in deze Ecomotive-uitvoering over langere overbrengingen. Verder is de Seat Alhambra Ecomotive uitgerust met een verlaagd sportonderstel voor een lagere luchtweerstand en staat hij op stalen 16 inch velgen met 195/60 lage-rolweerstandbanden.

Per direct heeft Seat voor de Alhambra tevens de complete modellijn aangepast. Die lijn omvat nu vier uitrustingsniveaus: de Alhambra Active Style, Dynamic Style, Stylance en Ecomotive. Het uitrustingsniveau van de Alhambra Stylance is grotendeels intact gebleven. Nieuw is de standaard aux-in aansluiting voor de radio. Het Business Line-pakket is niet langer leverbaar, maar het radio-/navigatiesysteem en de leder/Alcantara stoelen blijven als losse fabrieksopties bestelbaar.

Seat Alhambra (1996 - 2010)

De veranderingen in de Seat Alhambra modelreeks hebben tot gevolg dat ook de prijzen met onmiddellijke ingang zijn aangepast. De nieuwe vanafprijs van de Seat Alhambra (2.0 – 115 pk Active Style) bedraagt € 25.995,-, terwijl de goedkoopste dieselversie, de 2.0 TDI Ecomotive, leverbaar is vanaf € 31.495,-.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!