23 juni 2008
 

Maserati Quattroporte V

Facelift voor Maserati Quattroporte

23 juni 2008 | Na vijf jaar, waarin meer dan 15.000 auto's werden afgeleverd en de auto 46 internationale onderscheidingen in de wacht sleepte, debuteert de Maserati Quattroporte nu met een nieuw uiterlijk en nieuwe technologische toepassingen.

Het topmodel van Maserati wordt nu vertegenwoordigd door twee uitvoeringen: de Quattroporte en Quattroporte S. De eerste is uitgerust met de bekende 400 pk sterke 4.2-liter V8 motor, terwijl de tweede uitvoering beschikt over de nieuwe 4.7-liter V8 met 430 pk die recent debuteerde in de GranTurismo S, maar in een afwijkende specificatie. Beide modellen krijgen een zestraps automatische versnellingsbak die in samenwerking met ZF is ontwikkeld.

Maserati Quattroporte V

De belangrijkste stijlveranderingen zijn direct herkenbaar. Om te beginnen volgt het front, met de nieuwe grille en de verticale lamellen, de styling van de GranTurismo. Tevens zijn de lichtunits vóór en achter vernieuwd en zijn ze uitgerust met LEDs. Aan de zijkant valt vooral de dorpel nu meer op, met een lijn die doorloopt in de nieuwe bumpers. Die hebben op hun beurt een bredere beschermrand gekregen en een krachtiger ontwerp aan de achterzijde. De buitenspiegels zijn eveneens nieuw, met een dynamischere vorm en een meer gestroomlijnde bevestiging aan het portier.

Het interieur heeft een nieuwe middenconsole gekregen. De bedieningselementen zijn nu dichter bij elkaar gegroepeerd voor een nog groter bedieningsgemak. De reeks navigatiesystemen is eveneens volledig opgewaardeerd en omvat nu het nieuwe Maserati Multimedia System. De twee nieuwe leertinten, Marrone Corniola en Sabbia, vervangen de beige kleur die voorheen leverbaar was en debuteren respectievelijk op de Quattroporte S en Quattroporte.

Maserati Quattroporte V

De nieuwe Quattroporte en Quattroporte S worden vanaf september leverbaar. Vanaf juli worden ze echter al gepresenteerd aan Maserati-klanten en -liefhebbers op diverse locaties wereldwijd.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!