20 juni 2008
Hyundai Santa Fe (2006 - 2012)

Hyundai Santa Fe (2006 - 2012)

Broekman Group begroet Hyundai Santa Fe als 5 miljoenste auto

20 juni 2008 | De nieuwe Hyundai Santa Fe Black Premium is door de Broekman Group als 5.000.000ste auto op de autoterminal in de Brittannia Haven in Rotterdam/Botlek begroet. De Broekman Group verleent de logistieke diensten en inspectie van nieuwe auto's voor onder andere de Nederlandse markt. Hyundai is één van de oudste klanten van het wereldwijd opererende bedrijf.

De jubileumauto van Hyundai arriveerde na 23 dagen varen samen met 2.495 overige Hyundai's vanuit de Koreaanse havenstad Ulsan, met het autoschip 'Don Quichote'. Dit schip, dat 199 meter lang is, 32 meter breed en vergelijkbaar is met een flat van dertien etages hoog, kan 6.000 auto's tegelijkertijd vervoeren. Het laden van de auto's in Ulsan neemt 24 uur in beslag. De totale lostijd in Rotterdam bedraagt 18 uur.

Direct na de aankomst van de 'Don Quichote' werden de Hyundai's door operationele medewerkers van de Broekman Group gelost. Op het zogenaamde first point of rest werden de Hyundai's van een uniek RFID-systeem voorzien. Aan de hand van deze digitale identificatiekaart kunnen medewerkers van de Broekman Group op elk moment zien waar elke van de in totaal 40.000 auto's op het immense terrein van het Rotterdam Car Center zich bevinden.

Hyundai Santa Fe (2006 - 2012)

In de PDI-hal vindt de Pre Delivery Inspection plaats. De auto's worden gewassen, ontdaan van de wrap-quard, de beschermende elementen en nauwgezet op vijfentwintig hoofdpunten nagelopen. Speciale aandacht is er voor de oliën, de remmen, bandspanning en een schadecontrole van het exterieur.

Na deze PDI-inspectie wordt elke nieuwe Hyundai op transport gesteld op weg naar een van de 125 Hyundai-verkooppunten in Nederland.