18 februari 2003
 

Mazda MX-Sportive

wereldprimeur voor mazda mx-sportive in geneve

18 februari 2003 | Tijdens de Salon van Geneve, die vanaf 6 maart a.s. voor het publiek geopend is, zal de Mazda MX Sportif als wereldprimeur getoond worden. Dit nieuwe designconcept is een indicatie voor Mazda's toekomstige modellen binnen het zogenaamde C-segment.

De ontwerpers van de vijfdeurs Mazda MX Sportif zijn er naar eigen zeggen in geslaagd de karakteristieke vormgeving van de nieuwe generatie Mazda's, zoals de Mazda6, te verwerken in deze hatchback-uitvoering. Hij is voorzien van een karakteristieke Mazda-voorkant en heeft een ver doorlopende daklijn. Het interieur is voorzien van aluminium accenten.

Mazda MX-Sportive

De voorwielaangedreven Mazda MX Sportif is uitgerust met een viercilinder 2.0 liter benzinemotor die deel uitmaakt van de nieuwe generatie Mazda-motoren. Deze krachtbron heeft een variabel inlaatsysteem met een zogenaamde werveling controleklep, waardoor een laag brandstofgebruik wordt beloofd, en een cilinderkop met grote in- en uitlaatpoorten. Deze hoogtoerige viercilinder motor voldoet aan de Euro IV emissiewaarden en is gekoppeld aan een close ratio handgeschakelde vijfversnellingsbak. Bovendien is de MX Sportif voorzien van Dynamic Stabillity Control.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!