17 juni 2008
 

Subaru Exiga

Subaru introduceert Exiga op thuismarkt

17 juni 2008 | Subaru heeft in Japan de Exiga geïntroduceerd. Het is een zevenzits model, maar geen SUV. Uiteraard is de Exiga voorzien van alle Subaru-kenmerken, waaronder boxermotoren en het Subaru Dynamic Chassis Control Concept (Subaru DC3). De Exiga is speciaal ontwikkeld voor de Japanse markt. Er bestaan vooralsnog geen plannen voor verkoop buiten Japan.

Een groot panoramisch glazen dak boven de tweede zitrij zorgt voor een extra licht en ruimtelijk interieur. Deze voorziening is in Japan leverbaar op alle versies, behalve de Exiga 2.0i. De achterportieren kunnen tot in een hoek van 90 graden worden geopend voor makkelijke toegang van de derde zitrij. De linker en rechter stoelen op de tweede zitrij kunnen over een afstand van 18 centimeter worden verschoven en kunnen met één hand voorover worden geklapt, om de passagiers op de derde zitrij een makkelijke in- en uitstap te geven.

De Subaru Exiga wordt geleverd met twee grilles: in de versies zonder turbomotor wordt de nadruk gelegd op raffinement en stijl, terwijl de Exiga met turbomotor een wat sportiever en agressiever voorkomen heeft.

Subaru Exiga

Standaard op alle versies met 2,0 liter motor zonder turbo is een compacte viertraps automatische transmissie met Sportshift. Uiteraard worden deze versies af fabriek uitgerust met Subaru's permanente vierwielaandrijving.

De turboversie beschikt standaard over een vijftraps automatische transmissie met Sportshift. Het AWD-systeem beschikt over Variable Torque Distribution (VTD). Ook standaard op de turboversie is Subaru's SI-Drive met drie verschillende instellingen: Intelligent, Sport en Sport Sharp. Alle versies beschikken over ABS met EBD (Electric Brake-force Distribution) alsmede Brake Assist.

In alle uitvoeringen zijn SRS (supplemental restraint system) airbags, SRS zijairbags en curtain airbags – die tevens de passagiers op de derde zitrij beschermen – standaard.

Subaru Exiga
 
Websitewww.subaru.nl
Deel via