16 juni 2008
 

Mazda

Nieuwe concept car van Mazda in Moskou

16 juni 2008 | Op de Moskou International Automobile Salon 2008 zal Mazda eind augustus een volledig nieuwe concept car onthullen. Het gaat om een sportieve compacte crossover SUV die speciaal voor de Russische markt is gemaakt.

Het studiemodel is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van Mazda onder de naam 'Nagare' en treedt daarmee in de voetsporen van andere concept cars, zoals de Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki en Furai.

Mazda

Nagare, dat 'flow' betekent ofwel stroming in de zin van vloeiende beweging, vertegenwoordigt een nieuwe benadering van het tot uitdrukking brengen van beweging en snelheid in het ontwerp van een auto. Daarbij worden specifieke 'flow' patronen en elementen uit de natuur als inspiratiebron gebruikt, zoals bijvoorbeeld het lijnenspel in zandduinen in de woestijn of het effect van de wind op een korenveld. Het designthema voor de nieuwe concept car van Mazda in Moskou is 'zijwinden'.

Rusland is één van de snelst groeiende markten in Europa en is hard op weg om binnen niet al te lange tijd zelfs de grootste in Europa te worden. SUV's zijn bijzonder populair in Rusland, wat blijkt uit een marktaandeel van zo'n 20%.

Mazda Mazda
 
Websitewww.mazda.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!