18 februari 2003
 

Nissan Micra (2003 - 2010)

nissan micra ster tijdens paris fashion week

18 februari 2003 | De Micra is in de mode. Letterlijk, want Nissan's nieuwste creatie speelde een bijzondere rol tijdens de Paris Fashion Week die eind januari is gehouden. Topontwerpers van elf grote modehuizen hebben een elftal Micra's aangekleed. Deze speciale auto's schitterden in de straten van Parijs -als het ware rijdend op een grote catwalk- tijdens het wereldvermaarde mode-evenement.

Onder het thema Micramorphosis gaf Nissan elf modeontwerpers de vrije hand om een Micra naar eigen smaak en stijl uit te dossen. Dat leverde opmerkelijke creaties op van grote namen op modegebied, zoals Yves Saint-Laurent, Dior by John Galliano en Sonia Rykiel.

 • Yves Saint-Laurent decoreerde de Micra rond het thema Liefde. Hij gebruikte een van zijn ontwerpen (dat van de slingerende lijn als een kruipende slang) om de rondingen van een vrouwenlichaam te suggereren.
 • John Galliano liet zich inspireren door de uitdagend erotische thema's van het Dior-designhuis. Hij gebruikte een Solve Sundsbo-foto met daarop afgebeeld een vrouw die door een groep jonge mannen wordt opgetild. Het tafereel schetst het beeld van een triomferende, sensuele vrouw.
 • Sonia Rykiel bleef haar stijl trouw. Zij kleedde de Micra in haar kenmerkende streepdessin.
 • Jean Charles de Castelbajac koos ervoor een aantal ontwerpen te mixen. Hij creeerde daarmee een modern patchwork van trends en stijlen.
 • Balmain gaf de Micra een sportieve look, waarvoor hij zich liet leiden door de stijl van sportauto's uit vervlogen tijden.
 • Viviane Cazeneuve creeerde, geinspireerd door haar Caribische achtergrond, het droombeeld van een zonovergoten landschap.
 • Marithe en François Girbaud zetten de Micra als een stadsauto neer door hem in een soort straattenue te hullen, onder meer met hun binnenkort te lanceren three ball-schoen.
 • Lesage gebruikte een motief dat het exquise borduurwerk van dit modehuis weergeeft. Als finishing touch zijn de flanken van de auto versierd met een soort vlechtwerk van sierstenen.
 • Van Cleef en Arpels, de beroemde juweliers van de Parijse Place Vendome, tooiden de Micra in een bloemenprint, waardoor hij heel fris en lenteachtig overkomt.
 • Erik Halley kozen een zwarte Micra en sierden deze op met rode Swarovski-kristallen, klaar voor een chique avond uit in de stad.
 • Jerome Coste of Kulte, een modehuis dat bekend staat om zijn non-conformistische stijl, ging voor een design met een knipoog door elementen van Micras Japanse en Franse achtergronden te mengen.
Nissan Micra (2003 - 2010)

De elf modieuze Micra's zijn, voorafgaand aan de rondgang door de meest chique delen van Parijs, geshowd in het Palais de Tokyo naast de Eiffeltoren. Na de rondgang volgde een Micrawards-ceremonie, die is bezocht door meer dan 300 vertegenwoordigers van de internationale mode-elite. Enkele van deze unieke Micra's gaan binnenkort in de verkoop via een veiling op internet. De opbrengsten gaan naar een goed doel.