10 juni 2008
Renault Clio

Renault Clio

Renault introduceert Sport CUP-uitvoeringen van Clio en Megane

10 juni 2008 | Renault introduceert de Clio Renault Sport CUP en Mégane Renault Sport CUP. Ze zijn gebaseerd op de Renault Sport-versies (RS) van de Clio en de Mégane.

Met een prijs van 23.995 euro biedt de 197 pk/145 kW sterke Renault Clio RS CUP veel paardenkrachten per euro. Om dat te bereiken is er standaarduitrusting weggelaten zoals airconditioning, cruisecontrol en elektrisch te bedienen buitenspiegels. Wel is de Clio RS CUP standaard uitgerust met een CUP-chassis en zijn de elektrisch te bedienen zijruiten vóór standaard, net als de boordcomputer met zes functies, het lederen stuurwiel dat in hoogte verstelbaar is, centrale portiervergrendeling en de in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met eveneens verstelbare lendesteun.

Renault Clio

Met de nieuwe Clio RS CUP focust Renault meer op sportiviteit en rijdynamiek voor een uitermate scherpe prijs dan met de Clio RS. De Renault Clio RS CUP is standaard uitgerust met het speciaal door Renault Sport ontwikkelde Chassis CUP-sportonderstel. Samen met de – in vergelijking tot de Clio RS – met 7 mm verlaagde wielophanging, resulteert dit in een lager zwaartepunt van de auto. ABS en elektronische remkrachtverdeler zijn standaard op de Renault Clio RS CUP, net als uitschakelbare ESP en ASR. De Clio RS CUP staat op antracietkleurige, Lichtmetalen 17-inch wielen waarachter zilverkleurige Brembo-remklauwen schuilgaan. De Clio RS Cup accelereert in 6,9 seconden van 0 tot 100 km/h en heeft een topsnelheid van 223 km/h.

Behalve de Clio RS CUP lanceert Renault ook de Mégane RS CUP. En ook voor deze uitvoering geldt dat bepaalde zaken achterwege zijn gelaten. Zo heeft de lederen bekleding van de Mégane RS plaatsgemaakt voor de stoffen bekleding – type 'Scotek' Carbone Foncé – met grijze stiksels. Met 18-inch lichtmetalen wielen, elektrisch bedienbare zijruiten vóór, licht- en regensensor, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektronisch geregelde airconditioning en cruisecontrole is de uitrusting nog steeds compleet.

Renault Clio

De driedeurs Renault Mégane RS CUP met 2,0-liter 16V benzinemotor (225 pk/165 kW) is leverbaar voor 28.995 euro. De vijfdeursuitvoering kost vijfhonderd euro meer. De Megane RS Cup accelereert in 6,5 seconden van 0 tot 100 km/h en heeft een topsnelheid van 237 km/h. Optioneel rust Renault de Mégane RS CUP uit met een sportonderstel.